Fórum fretka.kom.cz

Fórum fretky.cz

Fórum pro chovatele fretek - spuštěno 27.12.2007

Nové české Sdružení chovatelů fretek www.schf.cz.

Právě je 22.Lis.2024 - 20:40
Registrovat | Pravidla | FAQ

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 160 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: krmivo
OdeslatNapsal: 20.Čer.2009 - 19:02 
 E-mail   Moje galerie  Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

fretkám se dává pouze žloutek a to jen jednou za čas. rozhodně ne celý vajíčko a ani každý den.

OdeslatNapsal: 20.Čer.2009 - 20:15 

Co se tyce vajicka, tak aby z toho fretka neco mela (vitaminy, mineraly), je dobre davat jen zloutek. Denne to klidne jde.

Obrázek

OdeslatNapsal: 24.Čer.2009 - 23:22 
 E-mail   Moje galerie  Zobrazit autorovy stránky  Profil

Nika101 napsal:
Ahooj tak jsem freťulce pořídila novou Acanu Prairie Feast a píďalka si jí nemůže vynachválit 8) ...bohužel jsem to nějak nevychytala se starou Acanou :roll: ,chtěla jsem jí míchat s tou novou aby přechod na nové granulky byl co nejladnější,ale spapkala starou a ejhle byla tam už jen nová :roll: takže jsem chtě nechtě musel nasypat novou,ale freťule se hned přiřítila k misce a lustrovala copak to tam má novýho...hned musela taky ochutnat :) no a nějak se jí ta tlamička nemohla odtrhnout od misky jak jí to šmakovalo :mrgreen: vypadalo to teda jak kdyby 14 dní nedostala najíst (to bych teda fakt nedopustila). Nakonec když vyblízla celou misku,s těžkým pupíkem se odebrala do pelechu a tam padla za vlast a asi čtyři hodinky jsem nevěděla jestli vůbec žije :lol: nakonec teda vylezla a hned špízovala u misky,jestli tam ještě něco není...tak jsem jí dosypala ale tentokrát zblajzla jen pár a šla řádit :mrgreen:

Jsem teďka zrovna objednávala Acanu Kitten a je jí všudeš po internetu ještě plno a výhodou je, že je na některých místech za výprodejové ceny. 3kg vyšly někde na 200kč a 8kg od 580kč nahoru.

OdeslatNapsal: 24.Čer.2009 - 23:27 

... výprodej mají z toho důvodu, že jim dochází a nebo už prošla expiračka! takže rozhodně bych nedělala žádný zásoby!

OdeslatNapsal: 24.Čer.2009 - 23:29 
Site Admin

My jsme na novou Acanu najeli celkem bez problémů. :)

OdeslatNapsal: 24.Čer.2009 - 23:31 
 E-mail   Moje galerie  Zobrazit autorovy stránky  Profil

ŽoFiRo napsal:
... výprodej mají z toho důvodu, že jim dochází a nebo už prošla expiračka! takže rozhodně bych nedělala žádný zásoby!

no mě se to podařilo omylem koupit a teď nevim co s tim :roll:

OdeslatNapsal: 16.Črc.2009 - 17:16 
 E-mail  Profil

Ahoj, jsem studentka z malého města a sehnat u nás speciálně fretčí krmení prostě nejde. Bylo nám tedy doporučeno kočičí. Jen bych se tedy ráda zptala jaké značky a podobně a hlavně dostupné kdekoli a i finančně děkuji

OdeslatNapsal: 16.Črc.2009 - 17:49 

moni, jeste to muzes objednat na e-shopu. Pripadne se poptat v obchode, zda to neobjednaji, pokud mas nejaky kam chodis..

kocici krmivo vzdy davat koteci a kvalitni. Takze napriklad Hill´s, Purina Pro plan, Iams, Eucanuba, Arden Grange, Royal canine, Techni cal a pod. :) Zadny granule co zari barvickama ;) 8)

Obrázek

OdeslatNapsal: 2.Srp.2009 - 15:53 
 E-mail  ICQ  Profil

Ahojky, mohl by mi nekdo prosim poradit.. ja uz nevim co mam svoji fretulce davat k jidlu.. pride mi ze je snad vegetarianka..no spis teda granulotarianka.. nepapka mi nic jinyho nez granulky.. zkousela sem ji davat jako doplnek stravy maso..ale k tomu si ani nepricichne.. a kdyz ji k tomu dam cumacek nebo otru rtiky tak se se mnou dobrej celej den vubec "nebavi" a dela urazenou.. zkousela sem i vajicko (zloutek).. ale to mi ji jenom jednou tydne a jenom polovinu.. co se tyce zeleniny, konzerv nebo ovoce.. no tak o tom uz se raci nezminuju.. to v zadnym pripade (podle ni).. nejhorsi na tom je ze ji casem (pokud pouzivam porad ty same) vzdycky prestanou granulky chutnat a drzi potvurka dietu a pak hubne a hubne dokud nekoupim nejaky jiny.. ve foru jsem se docetla ze by fretulky nemeli jist whiskas.. ale to je tak mozna jediny co ona snese.. jeste teda friskas.. a specialni granule pro fretky vubec neji :( :cry: ve skrini mam plno nakoupenych granul ruznych znacek od nejlevnesich po nejvalitnejsi a stridam to :| .. zkousela jsem i tvaroh a jogurt.. jak nekteri psali ve foru..a taky nic :( ..nekde sem cetla i o deckych presnidavkach..ale nad tim mi taky ohrnuje nosanek.. jediny co sem do ni shopna dostat sou takovy ty vitaminove pasticky.. z toho by se utloukla.. kdyz sem s tim byla za nasim veterinarem tak mi rekl ze s tim bohuzel nic neudelam.. mam ji prej moc vybiravou.. nevim co mam delat pac nejsem si jista jestli moje srdicko dostava dostatek vitaminu ktere potrebuje :cry: .. kdyby nekdo mel nejaky napad jak do ni mohu neco dostat.. poradte prosim..

OdeslatNapsal: 2.Srp.2009 - 16:54 
 E-mail  Zobrazit autorovy stránky  Profil

vychovala sis pěknýho rozmazlenýho spratka. Je to uplně stejný jako, s dětmi. Když něco nechce, dáš něco jinýho a po celkem krátkým čase ti nejí skoro nic, než čokoládu a uheráček.

takže celkově změnit přístup. Je nutné být i trochu přísný a hlavně důsledný.
Koupit KVALITNÍ GRANULE, nějaké které už baštila, ty ji dát a nic jinýho. To že za dva dny zhubne pár deka je jedno. V tu dobu týhle drastický převýchovy nenabízet nic jinýho, žádný pasty mlsky , vitamáíky , maso, žloutky, nic!!! Vůbec nic. jen nechat ty granule a nic jiného nedat ani olíznout. Garantuju ti, že je začne baštit. Možná potají, jsou to mrchy zákeřný, ale bobky ji prozradí. A až bude normálně fungovat na granulích, pak mužeš dát ještě malinko něčeho, co má ráda. Maso , žloutek, tvaroh, přesnídávky mít nemusí, pokud je na kvalitních granulích. To že jim přidáváme cokoli, děláme spíš pro vlastní pocit, než proto že by to potřebovaly. A ty granule neměnit, je blbost,že ji najednou přestanou chutnat,jen si tím vynucuje pozornost, problém celkově bude v něčem jiném. Poznala, že jsi měkkota a že jakmile si začne něco vymejšlet, mužeš se po... a děláš ji pomyšlení. Musíš vzít v uvahu, že jsou to potvory mazaný. Vážně to tak je.

takže opakuju, musíš být přísná a důsledná, a hlavně to ty musíš vydržet!!!

OdeslatNapsal: 2.Srp.2009 - 17:05 
 E-mail  Profil

Ahoj, potřeboval bych znát váš názor, mám freťáka od jeho 6 týdnů, tedka jsou mu 2,5 měsíce a konečně jsem mu koupil papání které by měl mít.Dávám mu acanu (kuřecí) jenže on už nechce granulky.Předtím jsem mu totiž dával granule (nic moc kvalita) a konzervy Kit Katu.Což jsem se dozvěděl že to není vůbec pro něj vhodné.Takže proto ta radikální změna.
Jenže kvůli tomu začal kousat, být nevrlý a dělá furt naschváli.Říkám si, že to má s hladu.Ale jak jsem se již tu dočetl, nedám mu nic než ty granule,ale co když začne hubnout až moc ??? Je to přece ještě prcek.

Děkuji za vaše zkušenosti

OdeslatNapsal: 2.Srp.2009 - 18:07 

tumiss, pokud jde o mládě, zkus mu granule zvlhčit a smíchat s nadrobno nakrájenym a nebo mletym masem a postupně zas přecházet na samotný suchý, rozhodně mu ale nedávat jen samotný maso a nebo konzervu.

OdeslatNapsal: 2.Srp.2009 - 18:11 
 E-mail  Profil

No nevím co ti na to napíšou ostatní, ale asi bych zkusila ze začátku smíchat granule co dostával předtím s novou acanou a postupně odebírat kite kat granule tak, aby si zvyknul jen na acanu. Ale kdyby měl moc velký hlad tak myslím že by snědl i tu acanu samotnou. Nebo jak tvrdí ŽoFiRo, zkusit je navlhčit. Naši Sisince namočené granule teda vůbec nejely, ale vyzkoušet to můžeš :wink:

OdeslatNapsal: 2.Srp.2009 - 18:47 
 E-mail   Moje galerie  ICQ  Profil

Zhanna napsal:
Ahojky, mohl by mi nekdo prosim poradit.. ja uz nevim co mam svoji fretulce davat k jidlu.. pride mi ze je snad vegetarianka..no spis teda granulotarianka.. nepapka mi nic jinyho nez granulky.. zkousela sem ji davat jako doplnek stravy maso..ale k tomu si ani nepricichne.. a kdyz ji k tomu dam cumacek nebo otru rtiky tak se se mnou dobrej celej den vubec "nebavi" a dela urazenou.. zkousela sem i vajicko (zloutek).. ale to mi ji jenom jednou tydne a jenom polovinu.. co se tyce zeleniny, konzerv nebo ovoce.. no tak o tom uz se raci nezminuju.. to v zadnym pripade (podle ni).. nejhorsi na tom je ze ji casem (pokud pouzivam porad ty same) vzdycky prestanou granulky chutnat a drzi potvurka dietu a pak hubne a hubne dokud nekoupim nejaky jiny.. ve foru jsem se docetla ze by fretulky nemeli jist whiskas.. ale to je tak mozna jediny co ona snese.. jeste teda friskas.. a specialni granule pro fretky vubec neji :( :cry: ve skrini mam plno nakoupenych granul ruznych znacek od nejlevnesich po nejvalitnejsi a stridam to :| .. zkousela jsem i tvaroh a jogurt.. jak nekteri psali ve foru..a taky nic :( ..nekde sem cetla i o deckych presnidavkach..ale nad tim mi taky ohrnuje nosanek.. jediny co sem do ni shopna dostat sou takovy ty vitaminove pasticky.. z toho by se utloukla.. kdyz sem s tim byla za nasim veterinarem tak mi rekl ze s tim bohuzel nic neudelam.. mam ji prej moc vybiravou.. nevim co mam delat pac nejsem si jista jestli moje srdicko dostava dostatek vitaminu ktere potrebuje :cry: .. kdyby nekdo mel nejaky napad jak do ni mohu neco dostat.. poradte prosim..

Ahoj me zas bastila jen granulky a jinak nic jineho nechtela.ted uz je to trosku lepsi ale co miluje a kazdy den si to vynucuje je rozmackany banan s vitaminovyma vlockama pro kotata od gimpetu.Pekne se po tom zakulacuje.Tak az zacne bastit granulky tak to muzes zkusit.Nebo ma rada i susene kureci maso.Susim ji ho na susicce na ovoce jelikos jine ji taky moc nejelo.

OdeslatNapsal: 24.Srp.2009 - 12:00 

Konečně jsem vyhrabala složení granulí Deli Natur pro fretky. Je to přímo ze stránek výrobce, přeloženo z angličtiny. Granule jsou vyráběny v Belgii.

kuřecí maso, rýže, kukuřice, celá vejce, živočišný tuk, maso ze sledě, hydrolyzovaný vaječný albumin (bílkovina), sušené pivovarské kvasnice, minerály, vitamíny, stopové prvky, lecitin

bílkoviny 34%, tuky 22%, vláknina 2%, popel 7%

Vit A 20.000 UI, Vit D3 2.000 UI, Vit E 120 Mg, Vit C 20 Mg.

Konzervační látky ani taurin nejsou uvedeny

Složení není ideální, ale nepřijde mi ani úplně špatné, třeba se někomu tahle vědomost bude hodit.

Tyhle granule prodávají v blízkém zverimexu za 115 za kilo. Vypadají hezky, malé hnědé čtverečky, fretkám se dobře koušou a asi jim i chutnají.

--------------------------------

edit: tak info od výrobce je, že taurinu je 0,2% a konzervují to BHT BHA, takže to samé jako Dr. John Merlin

Naposledy upravil Žabka dne 24.Srp.2009 - 14:52, celkově upraveno 1

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 160 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Další