Fórum fretka.kom.cz

Fórum fretky.cz

Fórum pro chovatele fretek - spuštěno 27.12.2007

Nové české Sdružení chovatelů fretek www.schf.cz.

Právě je 28.Bře.2024 - 21:09
Registrovat | Pravidla | FAQ


Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvek: 1 ] 
Autor Zpráva
Offline
 Předmět příspěvku: Čiki a Fredík
OdeslatNapsal: 5.Říj.2010 - 15:55 
 E-mail  Profil

Registrován: 5.Říj.2010 - 15:21
Příspěvky: 1
Bydliště: Mladá Boleslav
Zdravím všechny milovníky freťulek,

Sice ještě freťulku nemám, ale ráda bych se s vámi podělila o to, jak jsem se vlastně dopracovala k tomu, že bych ráda toto krásné zvířátko měla doma a také bych byla vděčná za vaše reakce, nápady, připomínky...

Už od malička jsem milovník zvířátek, bydlím na vesnici a tak jich kolem mne bylo vždy dost, ale přála jsem si mít jedno také doma, nejlépe tulivé, což rodiče nikdy nechtěli moc slyšet. Po rybičkách a křečcích byl hodně dlouho útlum a tak teprve až na střední, díky tomu, že jsem byla na intru :wink: jsem si pořídila potkaní holčičku - mazlivé, inteligentní a klidné zvířátko. Asi dva týdny jsem to našim nepřiznala, ale pak jsem to nevydržela a práskla se. Po asi tak tisíci otázkách a pár dnech se do ní i naši zamilovali. Dokonce i táta! :lol: Pak si pořídili časem dokonce i svoji, jenže neměli takové štěstí jako já, jejich kousal a brzy umřel. Cherrynka měla krásný, úctyhodně dlouhý život - 3,5 roku, pak jsem si pořídila Lentilku, opět jsem měla štěstí na klidné, přítulné zvířátko. Bohužel Lentilka byla často nemocná a prodělala operaci nádoru, se kterou bojovala statečně, ale svůj boj nakonec prohrála v necelých dvou letech.

Po potkáncích jsem již nechtěla zvířátko, které žije jen dva až tři roky a pořídila jsem si Čikinku - burundučka nebo-li zemní veverku. Zlaté, ale hyperaktivní zvířátko. Strašně ráda běhala, provokovala, ale byla nádherná, bohužel ale moc plachá.
Na začátku září sem ji našla v domečku, vypadala jako když spinká. Obrečela jsem ji jako želva. Čikince byl rok a tři měsíce a pravděpodobně podle veterinářky umřela na infarkt či mrtvici. Tyto zvířátka se dožívají zhruba 8 let. Tak si asi dokážete pochopit, jak mi bylo, když jsem nic takového nečekala. Byla úplně zdravá :cry:

Protože máme při práci ekocentrum a v něm spoustu zvířátek, tak jsem všechno krmení, podestýlku a mlsoty odnesla tam, kde jsou více k užitku. Zrovna den předem jsem se dívala na net na různé domácí mazlíčky a přemýšlela, jaký tvoreček je mazlivý, plyšový a přitom chytrý. A zabloudila na stránky o fretkách.
Zrovna, když jsme si s naší chovatelkou povídali o možných zvířátkách, přinesl městský policista odchycenou fretku. Asi někomu utekla nebo ji vypustil :evil: než vypsali papíry, tak jsem ji měla v náručí a bylo rozhodnuto.

A tak jsem se rozhodla, že už bez zvířátka opravdu neumím žít. Tu dotyčnou fretečku si nechali tam v centru, snad se její majitel k ní přihlásí, ale chovatelka se mi pochlubila, že ještě s jedním pánem připustili své fretky a do týdne budou mláďátka.

Je tomu již tři týdny, co se narodili a tak již mám nakoupenou téměř celou výbavičku pro to malé a čekám, až mi ještě vyroste a budu si ho moct za pár týdnů vzít. Moc se na něj těším!


Nahoru
 

Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvek: 1 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přeskočit na:  

Pračky-ledničky.cz | ABC elektro | A-A elektro | Pro fretky

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group  
Design By Poker Bandits & Weto webdesign