Tak jsem zase tady s novinkami z poslední doby, lépe řečeno z dnešního dopoledne. Netýká se to Jessie, ale fretek obecně. Dnes jsem byla s přítelem a jeho tatínkem na burze plazů a čirou náhodou tam byla na prodej i freťulka. Pohlaví jsem teda nezjistila, ale byl to albín a v totálně zuboženém stavu
odřené tlapky, prořídlá srst, ušní svrab a silná podvíživa. Freťulky mi bylo opravdu líto a musím říct, že přítel mě musel držet pevně na židli, abych ji nevzala s sebou domů, přestože jsem na ni neměla vůbec nic. Bylo mi jí tak líto, viděla jsem, že ten chlupáček opravdu potřebuje pomoc
Když už bylo definitivní, že si ji odvézt prostě nemůžu, tak jsem se tam aspoň rozčílila, jak někdo může dopustit, aby bylo zvíře takhle zubožené
Přítel mi následně odpoledne sdělil, že za ni chtěli 350Kč, což mě naštvalo ještě víc, jak může někdo, kdo se věnuje zvířatům, byť úplně jinému druhu, chtít peníze za něco takového. Spíš by ještě měli dobrému člověku k fretce ty peníze přidat, aby jí z toho alespoň částečně zaplatil veterinární ošetření, které bylo v tomto případě přímo urgentní
Přestože fretkám nerozumím zdaleka tak, jako některé chovatelky odsud, byla bych ochotná pro to zvíře udělat maximum. Z tohoto zážitku jsem aspoň dospěla k závěru, že pokud budu pořizovat další freťulku, budu se pídit především po takto zubožených zvířatech, která potřebují nejen dobrý nový domov a hlavně pomoc. Zdravá zvířátka přecejen najdou nového majitele snáz
Mrzí mě, že jsem toho nemohla udělat víc
a celý den na tu chudinku/chudáčka myslím
Doufám, že nakonec mu přecejen někdo pomůže a příště až pojedu na burzu, pro jistotu beru s sebou přepravku nebo cestovní tašku pro Jessie...