Fórum fretka.kom.cz

Fórum fretky.cz

Fórum pro chovatele fretek - spuštěno 27.12.2007

Nové české Sdružení chovatelů fretek www.schf.cz.

Právě je 27.Dub.2024 - 6:14
Registrovat | Pravidla | FAQ


Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 
Autor Zpráva
Offline
 Předmět příspěvku: Žížala
OdeslatNapsal: 4.Říj.2010 - 10:58 
 E-mail  Profil

Registrován: 18.Zář.2010 - 17:18
Příspěvky: 9
Nějak jsem si nechtěla zakládat deníček. Vzhledem k naší ZOO bych asi nepsala a nědělala nic jiného, než psala co u jakého tvorečka nového. Takový grafoman nejsem. A taky-kdo by to potom četl, že?
Ale Žížalce jsem deník založit chtěla. Je u nás třetí den a úplně mne dostala :)
Její životní pouť nezačala nijak lehce. Dostala se k holčině, která se o freťulku nezvládla postarat. Co vím, nebyl to její první chovatelský počin, který nedopadl valně, ale soudy a nadávky, které ve mně bouří ponechme stranou.
Zpátky k žížalce, jméno ještě nemá, ale to jak jí říkám se mi tak nějak zalíbilo a vzhledem k drsnějším jménům naší smečky to zní tak příjemně až dětsky... Asi jí to zůstane-i když jí vykrmím, až jí kůže bude malá. :twisted:
Holčina byla krmená příšerně, Whiskas, potom dokonce brambory, je velká jako by jí bylo 7, 8 týdnů a to jí je půl roku :(. Srst má příšernou, to jsem ještě neviděla :(. Jak jsem se již zmiňovala, je u nás třetí den a stále jen jí, jí, jí.
Náš první kontakt byl neuvěřitelný, vzhledem k tomu, že fretečce šlo doslova o život (chtěli jí pustit či dokonce utopit), byl nutný rychlý transport ke mně, pak měla putovat k adopci a nebo se mi nabídly holky z Boleslavského útulku (moc jim tímto děkuji). Takže jsem se muže ani neptala a pro jistotu mu vlastně ani neoznámila, že se akce Ž děje...
Jenže, nebyla bych to já, aby něco nezaskřípalo. Když jsem si Žížalku vzala do ruky, jako by ta potvora ukousaná poznala, že chce být se mnou. Takový pohled jsem u fretky ještě neviděla, neumím to popsat, ale ještě teď z toho mám mráz nejen po zádech. najednou jsem věděla, že jsem v těžkém průseru. Že ji prostě už nedám. Mužíka jsem ukecala, ještě se mnou pořádně nemluví, ale bude to dobré. Najednou šlo bleskurychle vymyslet karanténu, i když předtím mi to přišlo nemožné :)
Jsem šťastná, že se to podařilo a cítím v kostech, že tahle holka nebude klasická fretka :) neuvěřitelně se sklidnila a chce bát neustále u mně, cpe se, čemuž jsem ráda, protože opravdu jí lezou žebra a je prťavá. Tak, zítra bude vážení, tak dám i míry, protože se mi konečně vrátí váha. Těším se, až se holka začne zakulacovat tak jako zbytek smečky :)


Nahoru
 

Offline
 Předmět příspěvku: Re: Žížala
OdeslatNapsal: 4.Říj.2010 - 17:37 
Uživatelský avatar
 E-mail   Moje galerie  Profil

Registrován: 13.Led.2009 - 13:25
Příspěvky: 501
Bydliště: Jihlava, Havířov, Mikulov
Chuděrka zvířátko :( Teď už se snad bude mít jen dobře a pěkně se u vás spraví. Fandím vám... Získali jste v každém případě velmi vděčného člena smečky. Snad ta cena za to nebude příliš vysoká. Ať se vám daří!

_________________
Katka, fretečka Myška, a Opiculka za duhou


Nahoru
 

Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přeskočit na:  
cron

Pračky-ledničky.cz | ABC elektro | A-A elektro | Pro fretky

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group  
Design By Poker Bandits & Weto webdesign