Fórum fretka.kom.cz

Fórum fretky.cz

Fórum pro chovatele fretek - spuštěno 27.12.2007

Nové české Sdružení chovatelů fretek www.schf.cz.

Právě je 21.Lis.2024 - 14:39
Registrovat | Pravidla | FAQ

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 70 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Co jí je??
OdeslatNapsal: 1.Zář.2008 - 19:59 
 E-mail   Moje galerie  ICQ  Profil

děkuji za odkaz, ale asi taky raději zajdu na veterinu, protože jindy v autě neměla žádný problém až na poslední dvě jízdy :roll:

OdeslatNapsal: 1.Zář.2008 - 20:07 
 E-mail   Moje galerie  Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

Upozorňuji na pravidlo č.4. viz. naše Pravidla. Žádáme diskutující, aby zde odpovídali na dotazy ostatních přímo a nevkládali sem odkazy do cizích diskuzních fór.

OdeslatNapsal: 1.Zář.2008 - 20:58 

Ano, fretky skutečně trpí kinetozou. I naše Meginka jízdu autem nesnáší. Minule si dokonce i ublinkla a to jsme jeli jen 20 km na veterinu...Snažím se jí proto při jízdě nějak zabavit, stejně tak jako u malých dětí...Pokud má co dělat, zle jí není...

OdeslatNapsal: 5.Zář.2008 - 16:53 
 E-mail   Moje galerie  Profil

Potřebuji radu!!!A to rychle!Prosím!!
Naše jesinka začala z ničeho nic zvracet a to jen jak když žaludeční štávy.dávila se chuderka dlouho.Co by jí mohlo být??Byla v pořádku.Řádila i večer s náma.Manžel mě ale žekl že nachytal dnes dcerku jak si sní hraje a je se sní točila.Může to být tím??A nebo jí je něco jiného??Děkuji moc!!Andrejka už tu plakale že je jesince špatně :cry: :cry: :cry:

OdeslatNapsal: 5.Zář.2008 - 19:02 

Tak jak tak byste měli v takové situaci jít k veterináři. Přes fórum Vám neporadí ani veterinář. A pokud to nic není, tak většina vetů si ani nic neúčtuje.

OdeslatNapsal: 5.Zář.2008 - 19:56 

tak už jsme dojeli :( Jesinka má asi otřes mozku :cry: Začala zvracet a chtěla mět klid,zavrtávala se pod deku a nereagovala ani na pískací myšku a chtěla mět klid :( Jéla jsem sní k vetovy,ptal se jak jí bylo.tak jsem mu řekla to co mě řekla starší dcera.papala,hrála si sněma,normálně se i vykadila a šla potom spinkat.Na večer začala zvracet,jen žaludeční štávy a potom nej na prázdno a sliny.Když jsem jí dala napít tak pila.manžel mě řekl že měl návštěvu a naše Lucka s ní točila a mazlila se a asi ji bouchla do hlavy :cry: :cry: Malá řekla že se ducla o dveře.Dostala hned jak ji manžel chytil u toho a potom ještě ode mě.Nidky nic takového neudělala,ze vším se mazlila a bála se zvířátek.A ted tohle...Brečeli jsme ze starší dcerou. :cry: :cry: Je to v prd...když jsem byla doma tak jsem je hlídala,začnu chodit do práce a manžel neuhlídá ani jednu malou darebnici :( Jen doufám že se z toho dostane.Je zavřená v kleci a je daná na klidném místě,dostala vodu a má být bez jídla.Dostala sirupek proti bolesti a mám jí dát jen jednu kapku ještě v noci. :roll: Je mě z toho hrozně :cry: :cry: Jako bych za to mohla já :cry: :( :( ted mě sem plno lidí bude psát jak nemají malé dětoi být ze zvířádkama atd..sama to vím a vůbec nechápu ten zkrat který malá dnes udělala.Vždy byla opatrná..jenže jesina řádí jak tajfůn,skáče a léce všude tak kdo ví co ji k tomu vedlo.ted ji chodíme kontroloval a Lucinka je u ní pořád..hold si uvědomila co udělala :frown:

OdeslatNapsal: 5.Zář.2008 - 20:18 

Co se stalo, to se neodstane :-( Snad to bude dobré, freťule na takové věci prý mají tuhý kořínek :roll:

Osobní útoky zde snad nebudou, bylo by to v rozporu s našimi pravidly a musel bych to mazat :!: . Navíc po bitvě je každý genrál atd. Chybama se člověk učí a malé děti se musí učit hodně, proto musejí dělat moc chyb. A někdy se holt uhlídat nedají. Freťule je mi samozřejmě líto a držím palce ať to dobře dopadne.

OdeslatNapsal: 5.Zář.2008 - 20:34 

Děkuji moc!!
jsem ted pořád u ní,zatím spinká.uvidím jak jí bude zítra. :roll: doufám že líp a za pár dnů to lucince vrátí pořádným kousancem :wink:

OdeslatNapsal: 5.Zář.2008 - 20:43 

Navis: hele, takové věci se stávají dnes a denně a některým se staly i horší věci..to se prostě stává...Zas tak moc se tím netrap, hlavně mysli na to, že se uzdraví a bude dobrá...Freťule ať je v klidu a nikdo jí neruší, malé to vysvětli několikrát za sebou, co jí tím mohla udělat...Určitě si dá příště pozor...

OdeslatNapsal: 5.Zář.2008 - 20:46 

petulevrtule napsal:
Navis: hele, takové věci se stávají dnes a denně a některým se staly i horší věci..to se prostě stává...Zas tak moc se tím netrap, hlavně mysli na to, že se uzdraví a bude dobrá...Freťule ať je v klidu a nikdo jí neruší, malé to vysvětli několikrát za sebou, co jí tím mohla udělat...Určitě si dá příště pozor...

Díky moc peťule :P malé jsem to vysvětlila.Už i plakala a pořád za ní chodí.jesinka je v klidu a spinká.Stejně ji budu chodit v noci kontrolovat :roll: Tak jak když jsou holky nemocné.Prostě je to moje třetí mimi :oops:

OdeslatNapsal: 5.Zář.2008 - 21:51 

Ještě sem se ti ptala těch, od kterých vyzvídám, když nevím...
Fretku ať nechají v klidu, teple a ať ji do rána pozorují, jestli pŕijímá potravu, vodu a jestli ješté zvrací. Múže to být jen šok, který pŕejde. Ale pokud je krvácení do mozku, obávám se, že nemá šanci....Otřes mozku by dokázalo diagnostikovat asi jen Brno....Ať ji dávaj jíst po malých dávkách, třeba každou hodinu nabídnout granule...pokud nebude ale spát, pokud spí, tak nebudit. Dbát aby pila, nabízet vodu, jak bude vzhúru. Taky dát tŕeba Calopet. Ať je v klidu a hlavně v teple.A tohle psala vetka:
Jestli moc, sla bych delat rentgen. Jestli malo, mozna bych pichla nejaky B-neuron a nechala fretku v klidu. Muzou ji nechat pozorovat, ale je-li otres mozku, stejne si s tim telo musi pomoct samo.
Ale musí se mu vytvoŕit podmínky! A to určitě u fretky neni HLADOVKA!

a další zpráva od vetky:
Toz vysetreni klinicke by mel zvladnout i obycejnejsi vet, cekala bych treba nejake cizi teleso, jedna z moznosti, nebo si fretka pokazila zaludek - kdyz sezrala neco, co ukradla a pak prchala a majzla se do hlavy... Neco takoveho, napr. Jedna z mnoha moznosti. Pokud vet neni dostupny, tak fretku pozorovat - idealne by ji nemelo jit kazde oko jinam, mela by vedet, ktera bije (byt orientovana), poznavat sve lidi, reagovat jako normalne, drzet ji v klidu a teple a moc ji nehonit. Pokud se bude zhorsovat - silhat kazdym okem jinam, nereagovat, chovat se hodne divne, vriskat, nebo by zvraceni dostoupilo vysoke intenzity, tak asi resit nejak akutne. Jinak asi ne.

OdeslatNapsal: 5.Zář.2008 - 22:38 

petule díky moc za informace!!! :wink: Rozhodně se jimi budu řídit!Napadlo mě že může být taková že něco snědla čeho jsme si nevšimli.Protože jen pije vodu a jídlo zvrátí.Tak jak když si člověk pokazí žaludek.je hodná,očička jí jdou stejně.i chodí rovně,akorát chce spinkat.sama se jde i napít vody a když jsem jí nabízela granulky tak nechtěla.Uvidíme jak na tom bude zítra :roll: I tak mooc děkují!! :)

OdeslatNapsal: 16.Zář.2008 - 10:56 
 E-mail   Moje galerie  Zobrazit autorovy stránky  Profil

Potřebuju se zeptat. všimla jsem si, že má Toník jeden cecík na bříšku červenej a větší než ostatní. dneska ráno se na něm objevil takovej stroupek jako kdyby se někde škrábnul...okolí není růžový, ani zatvrdlý, nijak zvlášť si to nedrbe. Na veterinu jedem tenhle tejden, ale chci se zeptat zda někdo nevíte co by to mohlo být a jak je to akutní :(

http://www.potkanky.websnadno.cz

OdeslatNapsal: 16.Zář.2008 - 12:08 

oldmamut - sice chapu, ze fretule se jmenuje Tonik, ale bylo bymozna od veci psat o ni jako o zensky - pokud ji je ;) pac kdo se v tom ma pak vyznat a premyslet na tim, ze ten samec ma neco s cecikem ;)
Muze tam mit skrabanec, nebo se rvala s jinou fretuli? kazdopadne neco vyvolalo podrazdeni a pokud to bude pokracovat, jako ze se to zvetsi, nebo otece a pod, tak urco na veterinu hned. Jinak holcicky, pokud mely stroupek na ceciku, tak se ale nedelo nic jineho a stroupek brzo zmizel.. Ty moje to mivaji vetsinou po holeni na sono..

Obrázek

OdeslatNapsal: 16.Zář.2008 - 12:37 
 E-mail   Moje galerie  Zobrazit autorovy stránky  Profil

omlouvám se, ale my jí taky říkáme ten toník, takže jsem tak zvyklá :wink: jinak škrábanec by tom mohl bejt, nebo mi to přišlo jako by tam měla něco vraženýho:( s nikym se neprala, takže jen samoúraz

http://www.potkanky.websnadno.cz

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 70 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další