Fórum fretka.kom.cz

Fórum fretky.cz

Fórum pro chovatele fretek - spuštěno 27.12.2007

Nové české Sdružení chovatelů fretek www.schf.cz.

Právě je 21.Lis.2024 - 13:02
Registrovat | Pravidla | FAQ

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 97 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: ušní svrab
OdeslatNapsal: 14.Črc.2008 - 15:49 
 E-mail   Moje galerie  Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

Bodulko, nemá jen špinavé ty uši? Jelikož já to u Meginy řeším ještě pořád také...Kimi má už uši normální...Meginka levé taky, ale v tom pravým má pořád černo hnědý maz...Ale breberky tam už nejsou...Aby tam neměl jen zánět. Protože to se z ušního svrabu často dělá...Pokud jsi dávkovala 2 krát stronghold, měly by být už brebery opravdu mrtvé...Určitě mu nech dělat znovu ušní stěry a nejméně 4 dny před tím uši nečisti!!!

OdeslatNapsal: 14.Črc.2008 - 17:23 
 E-mail  ICQ  Profil

to mě taky překvapilo, vet se jen kouknul do ucha a řekl že má hodně rozsáhlý svrab. Nedělal žádné stěry nic. Asi budu muset k jinému vetovi. Stronghold už dostal dvakrát a má to stále a každý den mu to společně v kapčkách kapu do ucha. je nějaký znak jak se pozná že je to určitě svrab? také se hodně drbe :|

OdeslatNapsal: 14.Črc.2008 - 17:25 
 E-mail   Moje galerie  Profil

bodule: no u nas to bolo tak, ze najskor sme ten svrab nenasli. Pod mikroskopom nic nebolo. Preto sme na odporucanie veta cistili uska kazdy treti az strvrty den. Ked sme prisli o tri tyzdne na kontrolu, uz sme tam svrabik nasli. Takze nam kvapli do uska frontline a o dva tyzdne sa to zopakovalo. Pod mikroskopom uz nic nebolo. Ani zive, ani mrtve parazity. Takze mozno by naozaj nebolo zle prestat cistit uska a urobit stery. Take poriadne. Vet zisti, ci tam tie potvorky su alebo nie. My by sme uz mali byt prelieceni :-)

http://picasaweb.google.sk/malajuha

OdeslatNapsal: 14.Črc.2008 - 17:27 

To, ze je to svrab, uvidis az pod mikroskopom. No ano, sprievodne priznaky su skrabanie sa za uskami a to naozaj caste a taky husty usny maz, skor hrudkovity, tmavej farby. No toto moze byt rovnake aj pri zapale. Takze naozaj by sa zisli tie stery a kontrola pod mikroskopom....

OdeslatNapsal: 14.Črc.2008 - 17:30 

Problém je v tom, že každá fretka se hodně drbe :lol: Takže tím to vůbec být nemusí...To není nic, co by bylo směrodatné :? Takže opravdu nech udělat ty stěry, ať se na to koukne pod mikroskopem, pokud tam nebudou broučci - já jsem svrabíky viděla i bez mikroskopu, jsou to bílo žlutí miniatruní broučkové - jsou vidět i pod lupou, pokud máš dobrý zrak, tak na tom mazu a na dobrém světle je opravdu možné je vidět...Já je ale při čistění dlouho neviděla, až jednou se mi podařilo dva vyšťourat...Takže nejdřív pořádné vyšetření, nás teď čeká taky znova...Ale svraba při čištění jsem už nenašla, takže myslím, že se udělal jen nějaký zánět z těch mrtvolek a bordýlku po nich... :cheesy:

OdeslatNapsal: 14.Črc.2008 - 17:36 

to je mozne :-) my sme svrabik volnym okom nevideli, lebo tych potvoriek mala nasa Labka malo... :-) mikroskop to isti :-)

OdeslatNapsal: 14.Črc.2008 - 18:27 
 E-mail  ICQ  Profil

mám mikroskop sama tak to zkusím zkouknout a jistojistě půjdeme c nejdříve k vetovi. má hustý hnědý maz a dnes jsme objrvila, že si t asi rozškrábal v jednom oušku má i krev :( Tak mi prosím držte palečky ať to u veta dopadne dobře

OdeslatNapsal: 14.Črc.2008 - 22:50 

jasne bodulka.. budeme drzat palceky.. daj potom vediet, ako to dopadlo, oki? :-)

OdeslatNapsal: 15.Črc.2008 - 9:17 
 E-mail  Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

Všem hlásím že náš Míša byl dnes na kontrole u veta a svrabík je pryč... Měsíc byl bobeček v karanténě a už je to dobrý :-) zabral spot-on stronghold...Konečně se můžeme pustit do seznamování se s ostatními fretkami :-) už se na sebe jistě těší :D

OdeslatNapsal: 15.Črc.2008 - 9:36 
 E-mail   Moje galerie  ICQ  Profil

:shock: A kde se ten svrab v těch ouškách oubec bere???
Naší klucí maji také zahnojený uši tak je čistíme jednou za 14 dni, při koupeli....chodíme ven to jo, ale je to koukám dost častý ten svrab v těch ouškách tak se ptám co ho způsobuje? :|

OdeslatNapsal: 15.Črc.2008 - 9:52 

Zuzanka: no Míšu jsme si brali taktéž přes adopci a Míša si již svrab v oušku dovezl, hned jsme šli na kontrolu a fakt ho tam měl, takže naštěstí takto, kdybych měla léčit všechny 4 fretky, tak nevim nevim a odkud se bere? Zvěř si jej předává... Z ouška do ouška... A Míša asi ouška nikdy ani čištěný snad neměl, protože vůbec nevěděl co se po něm chce a co se mu bude dělat, strašně u toho vyváděl, brečel, kňoural... koupání to samý... Jak jsme mu je čistili podruhý, tak už byl klidnější.. Tak nefim...

OdeslatNapsal: 15.Črc.2008 - 9:56 
 E-mail   Moje galerie  ICQ  Profil

:wink: Mno náš Kubíček při čištení také knourá a koupání nesnáší, asi to má od majitelů co ho měli před námi. mno fakt nevim, stačí jen když si kapičky vezmu do ruky a on je zacití už se cuká :? , ale drží na konec statečně jelikož musí :roll: ......Zuzík ten od malinka je zvyklí na takovou hygienu tak tolik nevivádí a ke koupání má velice dobrý vztah :)

OdeslatNapsal: 15.Črc.2008 - 10:20 

Tak u nás u koupání byli v pohodě Jenny i Zuzka, Zuzu jsme měli odmalinka, Jenny jsme si vzali v jejím asi půlroce věku a trošku jsme zabojovali a ok, Viky v únoru ten byl docela v pohodě, museli jsme léčit zánět ucha, ale už taky dobrý, ví, že musí, ale Míša... no to bylo rodeo! Já i můj jsme měli problém ho udržet...

OdeslatNapsal: 15.Črc.2008 - 15:48 
 E-mail  ICQ  Profil

Xavík se také rád koupe, začal s tím sám jako malý když se koupal v psí misce :) Od té doby s tím nemáme problémy, ale ouška to jo to si nenechá moc snadno a o už skoro dva měsíce kapeme denně :(

OdeslatNapsal: 17.Črc.2008 - 22:25 

Tak jsme po kontrole. S sebou jsem měla 4 dny staré ušní stěry a paní doktorka dělala ještě v ordinaci nové...Nic se nenašlo. Koukala se Megince do ouška a říkala, že je celé v pořádku a nic tam není. Říkala, že je u fretek a psů doporučována dvojí aplikace strongholdu (po měsíci). Zánět žádný nemáme, toho jsem se bála nejvíc...Chválila mne, že je vidět, že se o uši holek starám :oops: Ani nevíte, jak mě to zahřálo u srdíčka...Takže jsme dostali za krček ještě pipetky. Jinak ten maz, co se Megince dělá je nejspíš prý zvýšený z důvodu toho svrabu, co v uchu proběhl. Takže mám prý čistit jakmile uvidím, že je tam toho moc ( přesně jak jsem to dělala doteď :cheesy: ) Pokud by se do 14 dnů - máme přijít na to přeočkování - uši Meginy nezlepšili, tak udělá stěry znova, ale říkala, že má zkušenosti, že při druhé aplikaci vše co má vymře... :lol:
Jinak jsem se s ní bavila o aplikaci Frontlinu do ucha - povídala, že byla nedávno na nějaké přednášce kde byla nějaká veterinářka, že to úspěšně aplikují do uší, že o tom ví, ale ona sama se přiklání spíš ke Strongholdu - je přímo na ušní svrab. Ale říkala, že u nás je to možné taky použít - i když prý nejspíš by to bylo už zbytečné, protože ať koukala, jak koukala, nikde nic :shock: Takže hurá a třikrát sláva! Ušní svrab je pryč...

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 97 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Další