Khaki, myslím, že tady ale nikdo na to takový názoer nemá! Jelikož odstranění pachovek je jako kdyby ti zakázali prdět!
Chudák fretka, při prvním problému (zánětu) nechat vyoperovat věc, která zásadně k tělu patří...Každopádně mám ten pocit, že je to zakázané - operace se smí provádět jen v případě, že zvíře trpí na záněty popřípadě jiné nemoci spojené s pachovkami, pokud se nemýlím!!!
Fretku jsme si pořídili s tím, že je cítit...Jsou tu tři a každá návštěva nám tvrdí, že si mysleli, že fretka smrdí...Ale že ty naše vůbec nesmrdí, pokaždé slyšíme, že nějací příbuzní mají psa a nebo kočku a žy teda smrděj, ale že naše fretky ne...mimochodem psovi i kočce bys nechala taky odstranit pachovky při první příležitosti - kdyby si uprdli? Navíc je spousty případů, kdy fretce žlázky špatně odstranili a ta si potom nemohla dojít pořádně na WC a strašně při tom trpěla!
Podle mě to je jen zbytečná operace u které se musí zvíře nechat uspat, díky narkoze hrozí neprobuzení zvířete. Chápala bych, že by jste na tom byli tak, jako známá, která lítala kvůli pachovkám na veterinu s fretkou co půl roku a veterinář jí navrhl, že při dalším zánětu by je už vyndal, ale od tý doby je klid...
A to, že si jednou za čas usmrádne...No tak co, tak vyvětrám a je klid...léčit párkrát ATB je pro organismus menší zásah do těla, než operace pachových zlázek! Já osobně bych teda ani jedné žlázky odstranit jen kvůli něčímu nosíku odstranit nenechala!!!
A jen dodám, že by mě velice zajímalo, kteří veterináři, jelikož můj otec je veterinář a sám by tuhle operaci zvířeti jen tak neudělal, pokud by se jí nejdřív nepokusil léčit! A sám mi několikrát zopakoval, že veterináři o fretekách vědí minumum - přirovnávají je ve většině případech ke kočkám a v nejhorších ke psům...
Jinak tedy taková operaci nestojí pár korun a pro veterináře to je dobrý byznys, takže proč by to přestali dělat, že