Fórum fretka.kom.cz

Fórum fretky.cz

Fórum pro chovatele fretek - spuštěno 27.12.2007

Nové české Sdružení chovatelů fretek www.schf.cz.

Právě je 21.Lis.2024 - 16:07
Registrovat | Pravidla | FAQ

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 114 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: jídelníček fretky
OdeslatNapsal: 21.Pro.2008 - 17:26 
 E-mail  Profil

Ještě mě napadlo ... když jsem pekla cukroví, tak Čikovi strašně chutnal kokos - viděla jsem, že prodávají i plátky. Jsou neochucené ... může to čas od času jako pamlsek papkat? :lol:

OdeslatNapsal: 23.Pro.2008 - 18:35 
 E-mail  Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

Naše Jessie kromě papání určeného pro fretky taky nic jinýho nejí ( takže jen granulky, a pak jí chutnají všechny konzervy od gimpetu a samozřejmě Maltsoftka :) ovoce jsme zkoušeli, ale nic ... i tak myslím, že jí toho chutná dost. Strach o to, že má freťule málo pestrý jídelníček bych se nebála. Mnohem víc bych si potrpěla na kvalitní stravě než na pestré...

OdeslatNapsal: 29.Pro.2008 - 19:17 
 E-mail  Profil

Koupila jsem Čikovi tu malt softku 220 gramů za 260 kaček, což mi přišlo docela výhodné. Čiko se po ní může utlouct - je fakt skvělá. Asi ji nabídnu i čičinkám, ty jsou celý život (cca 10 let) jen na granulích a takové doplňkové krmivo vůbec neznají. Je mi jich líto. Čikovi koupíme první poslední a čičinky v podstatě nic takového nikdy neměly. No, každopádně píšu hlavně proto, že jsem se chtěla zeptat, jestli tu maltsoftku musím mít v lednici nebo má mít pokojovou teplotu. A jak dlouho to vydrží ??? ... to jsou údaje, které na obalu postrádám. Je tam do kdy je minimální trvanlivost, ale když otevřu tu velikou maltsoftku, tak jestli ji musím hned zkrmit, nebo vydrží ... fakt netuším. Jestli máte někdo zkušenosti, prosím poraďte ... je to prkotina, ale nerada bych, aby se mi to zkazilo a pak nedej bože to zvířátka papkala zkažené (já to totiž před nimi neochutnávám). :) :D :lol:

OdeslatNapsal: 29.Pro.2008 - 20:04 
 E-mail   Moje galerie  Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

Minimálka je myslím na tubě...nebo na krabičce...Já mám na tubě 08 vytlačené...nijak sem to nezkoumala...Prostě jak se to sní tak se to sní (ale ne že ti to doma bude ležet otevřené víc jak třičtvrtě roku).Uchovávat zavřené někde kam se k tomu frekta nedostane - jsou chytré a prokousnou ten obal. U nás se ta tuba se třema fretkama spotřebuje tak za půl roku. Jestli máš kočky, tak to dávej i jim, vůbec jim to neuškodí, ba naopak :-) Je to přímo pro kočky...Když máš jednu fretku, tak je lepší ta tuba menší, mno :-) Ale jak řikám, strč to i kočkám a jen se po tom zapráší :-) A nenechávat na sluníčku...Na topení apod... Už sem se setkala s takovými šikulkami :lol: to se zkazí...

OdeslatNapsal: 2.Led.2009 - 11:33 

Ještě mě napadlo ... když jsem pekla cukroví, tak Čikovi strašně chutnal kokos

Joo naši Kači taky,a ještě jsme zjistila, že jsou jak diví po pomelu,my málem ukousnuli prst :lol:

OdeslatNapsal: 2.Led.2009 - 13:42 
 E-mail  Profil

jéé tak nejsme sami,naše fretulky pomelo taky milují...

OdeslatNapsal: 2.Led.2009 - 20:36 
 E-mail  Profil

Tak si lidičky představte: Dala jsem tu malt softku i čičinám - kocourovi to nevoní, ten to vůbec nechtěl - čičina si dala jen trošku a během chvilky se poblindila. Fakt nechápu :shock: ... je to přímo pro kočky a oni to buď nechtějí nebo je jim po tom blbě. No hlavně že to šmakuje Čikovi. :P :lol:

OdeslatNapsal: 2.Led.2009 - 21:59 

No je možné, že jim to nechutnalo :-) Dávení to vyvolávat nemá :lol: Tak hlavně, že to chutná fretce :-)

OdeslatNapsal: 8.Led.2009 - 14:40 
 E-mail  Profil

Lidičky, mám prosbičku. Kupujete někdo granulky pro fretku přes e-shop? Já jsem kupovala ve zverimexu 2 kg FREDDY za 300,- Kč a oni teď ty granulky už delší dobu nemají. Jsou pochopitelně i jiné, které ve zverimexu seženu, ale jsou zbytečně moc drahé a hodnoty (výživové) v podstatě stejné. Můžete mi prosím poradit přes který e-shop se dají levně sehnat granulky? Pár e-shopů jsem už prošla, ale všechno to bylo moc drahé (zkrátka dražší než ten Freddy).
Předem moc díky. :?

OdeslatNapsal: 8.Led.2009 - 14:58 
 E-mail   Moje galerie  Profil

Já obj. u Frodíka,Ale je i obchůdek U majdy.U nás tu pro fretky nic nekoupím tak jen obj.

OdeslatNapsal: 8.Led.2009 - 15:04 
 E-mail  Profil

Díky moc, už jsem koukla na Majdu, ještě juknu na Frodíka a uvidíme. Hele, jak si změním heslo na tohle forum? Já jsem na tyhle věci antitalent a nějak tu nabídku nemůžu najít.

OdeslatNapsal: 8.Led.2009 - 15:49 
 E-mail  Zobrazit autorovy stránky  Profil

to máš na mysli tohle ? :

PUIK FREDDY Premium
Složení:
maso a výrobky z masa (kuře 46%),obiloviny, ostatní výrobky z rostlin, ryby a výrobky z ryb, tuky, minerální látky, kvasnice. N-látky 18,5%, tuk 18,5%, vláknina 2%, popel 8%, vlhkost 10%. Doplňkové látky na kg: vit.A 30000mj. D3 2000mj, E 100 mj, měď 15 mg, fosfor 11g, vápník15,5g, taurin 500 mg.

když přeložím , co je napsané ve složení, tak je tam pouze 18.5 % bílkovin a z toho 46% pochází z masa a masných výrobků. To bych teda fretkám nedávala ani kdyby nastala bída globální, myslím že to je zadarmo drahý.

OdeslatNapsal: 8.Led.2009 - 18:40 
 E-mail  Profil

Tak mi prosím poraď, jaké granulky mám koupit. Od malička jsem mu kupovala výhradně fretčí granule - jako např. FREDDY, THROLLS, VITAKRAFT premium menu, ... a na ty další už si jmenovitě nevzpomínám. Taky jsem mu dávala od tuším GRAND tu konzervu se 100% obsahem masa, ale tu mi co začal říjit vůbec nepapká, takže jsem závislá jen na těch granulkách. Koukala jsem na e-shopy MAJDA a FRODÍK a cenově nejzajímavější mi přijde velké 7,5 kg balení FERRET pro fretky od 1-5 let a nebo nějaký DR.JOHN, ale toho je zase 15 kg. Vůbec nevím, za jak dlouho by mi těch 15 kg sám spořádal.
TAK JEŠTĚ JEDNOU MOC PROSÍM O NĚJAKÝ TYP a nebo NA JAKÉ HODNOTY MÁM KOUKAT. Doteď jsem koukala jen na obrázek, že je to výhradně pro fretky a pochopitelně na cenu. Mám doma ještě psa a 2 kočky a můj rozpočet je omezený, takže hledám SOLIDNÍ GRANULKY ZA LEVNÝ PENÍZ.
Díky moc za případně rady. :D

OdeslatNapsal: 8.Led.2009 - 19:05 

Solidní granulky za levný peníz??? Fretka je docela nákladné zvíře...8) Promiň ale Throls apod. co si vypsala jsou jedny z těch nekvalitních - krom Vitakraftu. Navíc granule se fretkám nemají střídat! Pokud je fretečka tvůj mazlíček, tak by měla dostávat to nejlepší :-( šetřit jí na jídle, ty si taky dopřeješ to nejlepší a nejsi o chlebu a vodě... :? Fretka nepotřebuje moc, ale kvalitní granule jsou základ!!!
přečti si informace na http://www.pudicka.estranky.cz tam máš tabulky optimálních hodnot fretek a hodnoty granulí. Podle toho vybírej! A vyber a už jí dávej jen to samé.
Pokud máš doma kočky, tak doporučím Acanu kitten - můžeš to dávat jak fretkám, tak kočkám, kilo je asi za 85 kč - záleží na velikosti balení.

OdeslatNapsal: 8.Led.2009 - 19:14 
 E-mail  Zobrazit autorovy stránky  Profil

ja bych ti doporučila FC granule http://www.pro-fretky.cz/krmiva-granule ... fretky.php ,když trváš na tom že budeš krmit jedině fretčíma granulema. Osobně jsem přesvědčená, že tady na trhu nejsou lepší, pokud nechceš dávat třikrát tolik za Holistic.
A taky pokud vím, tak se nikdo nesetkal s žádnými kožními problémy a vyrážkami, když krmil tímto, na rozdíl od Bosch FT apod. Poměr kvalita-cena je taky velmi dobrý.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 114 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další