Dobrý den
Přes sedmnáct let jsem byl majitelem PSA,středního pudla apricot se jménem Filípek byl to rozmazlenej gaučák spal se mnou v postely,byl víc
než pes aspoň pro mne,po smrti obou mou rodičů jsem už měl jenom jeho.Ale i u něj se čas pomalu naplňoval krom toho že byl už hluchej a slepej tak už nemohl se pohybovat napít a najíst (kňučel nářkem a bolestí krmil jsem ho z ruky a všelijak utěšoval.Poslední dva roky neudržel moč ani stolici když jsem přišel domů z práce tak v bytě jsem měl mnoho louží a výkalu každý den jsem po něm 1,5 hodiny uklízel (tak jsem ho měl rád)Ještě se sám napil a najedl tak jsem si řekl v POHODĚ.
20.Srpna 2007 jsem byl svědomně donucen svého psa i když jsem se tomu všelijak bránil utratit.KONEC-TMA
.
Od září 2007 jsem si pořídil Fretku(samce)dal jsem mu jméno Matýsek.
narozen 5.6 2007 můj pes byl narozenej 5.8 1990 dvě začáteční pětky datumu asi náhoda.14 dní předem než jsem si Matýska vzal ze zverimexu domů,tak jsem mu opatřil téměř vše.Přepravku,obří klec FRETKA 1x75x58
z vybavením misku nerez velkou trojhranej fretčí záchod,závěsný pelíšek napáječku 1000 ml.A provizorní klec na dovolenou zima-léto 75x48x48 vybavenou misku nerez velkou,trojhranej fretčí záchod,závěsný pelíšek,napáječku 500ml,kleštičky na drápky 2x speciální šampón mentolovej a s bilinkami.Kartáč na vyčesání chloupků,postrojek kožený,a textilní černý samonavíjecí vodítko 5M a hromady plyšových a pískacích hraček.ze začátku dost kousal až do krve ale je vyjímečně hodný.
kousání jsem ho nadobro odnaučil po každém kousnutí jsem mu dal pohlavek
na důraz toho že to nemá dělat že ho taky nekoušu a dal jsem ho do klece po půl hodině jsem ho z klece vytáhl a z opakoval jsem to zkoušel jsem to do kola pořád znuvu a znovu i několik dnů až tejdnů až kousání úplně ustalo.Když si ho dám do náruče a hladim ho tak on na oplátku mě líže ruku já pohladim on olízne je to zajímavé.Nepoužívám na dno klece žádný piliny ten prach z pilin fretce může ublížit a potom to dělá bordel
ani žádný kočkolit matýsek se nevykálí na záchod ale vedle něj,myslí si
totiž že zácho je pelech já každý den jeho výkaly úmělohmotnou škrabkou na (tmel-kyt) shrábnu a dám do jeho záchodku každých 5 dní plný záchod vyprázdnim a důkladně umiju to samé dělám zároveˇi se dnem klece.Se zápachem jsem si taky poradil i ze samcovi říji ale to napíšu později. Míra