Dobrý den přeji
mám doma tříměsíční fretčí holčičku...teda abych pravdu řekla tak je to spíš ďáblík...pořád kouše...prostě neustále,jak jí vypustím z voliery tak mám tak dvě minutky na mazlení,protože je ještě ochrupkaná,ale pak začíná teror
.Pokud si rychle neobuju nějaký pantofle,tak nemám šanci někam dojít,zakousne se mi do nohy a nechce se pustit,pokud mám dlouhé nohavice,tak mi pod ně zalézá a hryže a hryže a hryže...zavírání do voliery je totálně bez úspěchu a okřikování zabírá jak kdy a záleží taky na tom jak moc je rozdováděná.Pokud je v zápalu boje tak na ní neplatí vůbec nic,zkoušela jsem jí chytit za kůži na zátylku a zatřepat...potom když jí pustím tak se opět s chutí zakousne a přijde mi že ještě agresivněji.Je to moje první freťulka a hned taková dračice
.Přitom je puštěná tak 5hodinek až 6 hodinek denně.Sice je pravda že jí mám od chovatele který má fretky jen na kšeft,což jsem se dozvěděla až asi týden po tom co jsem si od něj drakouše přivezla...ale snažim se jí mazlikovat,dávat mlsky když jde pěkně na záchod,nebo když přiběhne na zavolání...ale je jí prostě všechno šumák.
Přemýšlela jsem že bych jí pořídila kamarádku
,která by jí dost razantně vysvětlila,že takhle teda ne...ale bojím se že bych prožívala dvojí teror a nebo by nová příchozí dostávala pěkně počudit,to bych taky nechtěla,to se radši nechám sežrat,než nechat ohlodávat novýho mrňouse....prosím poraďte co s tím
...trpělivost mám,ale přítel už začíná mít pocuchaný nervičky