no já se taky teda musím přidat, klec mám taky dělanou, první jsem měla rohovou, ze skříně na dvd, atd. byla asi metr vysoká a do hloubky asi 70cm, měla jsem tam dvě patra (v té době jsem měla jen Kaču). Je pravda, že se dobře omývala, ale přes spáry padal bordýlek za klec
, teď mám už skoro 3tím rokem skoro 2m dlouhou, 1m něco vysokou a 90cm hlubokou z desek (z toho lísovaného dřeva), mám to rozdělené na dvě půlky, dole mám tři frety na hoře dvě frety ,a na patrech podlah mám dané lino, které je zahlé asi 3cm i do výšky, právě aby se to dalo omývat, klec je pořád jako nova i přes to, že se už 3x rozebírala a dávala znovu dohromady, vyšla cca na 800kč. A předek je také rozdělen na dvě půlky a jedna je z pletiva a druhá celá dřevěná(proto, že fretky mají rády soukromí při spaní a ani je neruší světlo
) Já si opravdu nestěžuju, navíc jak se uděla další nová, tahle poslouží jako venkovní voliéra, právě proto jak píše Žofiro, že je krytá ze tří stran.
A mám je v baráku kde máme průměrnou teplotu cca 18stupňů, někdy i méně, mají hamaky, tunely a pelechy a deky aby se zahřály, ještě jsem s něma neměla žádné zdravotní problémy, jako např. nachlazení, rýma apod...
Ps: já svoje freťulky taky miluju, mám doma tři nechtěnce a opravdu si nemyslím, že by v naší podomácku vyrobené kleci trpěly
Ono záleží spíš jak se paníček o klec a fretky stará