Díky za rady - zkusíme je tedy seznámit je někde venku, kde to náš sameček (taky Aron) nezná.
Nevím, jestli se nechá obalamutit jídlem.....miluje syrové vajíčko a kapie - ty když zacítí, už není schopen myslet na nic jiného...ale od té doby, co je tu nalezenec, všechny pochoutky jsou mu lhostejné, a když je puštený jen vymyšlí,jak se k vetřelci dostat a zneškodnit ho....
Jiná místnost asi nepůjde - naše fretky mají volieru v obýváku, ale když jsou večer pušteni mohou po celém bytě, takže celý byt je Aronovo teritorium....
Dokonce i samičce zakazuje, aby na nového freťáčka jen koukala
Co se týká nalezence - vyvěsila jsem pár létáčků v okolí nálezu, napsala na pražské útulky a dala to na weby o fretkách...zatím nic.
Když jsme ho našli, měl přerostlé drápky (soudě podle našich fretek minimálně 2 měsíce nestříhané) byl plný parazitů. Přijde mi divné, aby fretka přežila ve městě, kde jezdí auta a chodí psi tak dlouho. Obávám se, jestli spíš si s ním někdo nevěděl rady, a tak ho vypustil..... Nechá se pohladit i vzít do ruky, ale při prudším či pro něj nečekaném pohybu ruky se bojí a hned chce útočit. Na vyšetření na veterině se mu fakt nelíbilo a tak mi vet (poté, co mně ošetřil
) nabídl k jeho podržení koženou rukavici.....reakce freťáčka byla tak agresivní, že to vypadalo, že má s rukou v rukavici špatné zkušenosti...takže kdo ví, co si chudák všechno prožil......