Smoulinka napsal:
Ahoj jsem tu novy a chtel bych se zeptat jak nejlepe naucit moji fretu na zachod?
Koupili jsme si fretku samicku a druhy den i zachod, dali jsme ji ho tam a ona si tam hned udelala bobek
z cehoz jsem mel velikou radost ze to okamzite pochopila.
Potom ale zacala kadit do jineho rohu, tak jsem ji dal zachod do jineho rohu a zacala kadit tam.
Jenze ted se rozhodla ze uz do zachodu kadit nechce a potrebu dela vsude kolem jen ne do zachodu
ten je uplne cisty a jinak cela klec spinava. Ma 3 patra a chodi do kazdeho delat svoji potrebu. Do zachodu jsem daval i jeden bobek aby to pochopila ze ma chodit tam ale nic nepomaha. Vcera jsem ji sledoval a asi 10x vzal do ruky a daval na zachod, protoze jsem ji videl jak je ve 3-tim patre a couva do rohu. Nakonec jsem to vzdal a za 2minuty se na to misto vykadila
Je to temer kazdy den co musim celou klec umyvat. A zachod je uplne cisty. Nechapu jak je mozne ze nejdriv se tam naucila uplne sama a najednou se ji tam vubec nechce chodit.
Pokud mate nejake rady co poro to muzu udelat budu nesmirne rad. Vsem dekuji.
Jinak kdyz je venku tak ji vetsinou hlidame a to neudela nic ale jakmile se ji na chvili prestaneme venovat hned nekde udela bobek ale to me tak netrapi nejdrive bych chtel vyresit aby chodila aspon ve sve kleci tam kam ma.
No nejdřív bych asi začala tím, že bych dala záchod do každého patra klece. Fretky jsou lenoši a rozespalá určitě dolu na záchod nepůjde
. Jinak po bytě bych taky nějaký ten záchod dala. My máme 4 pokojový byt a v každém pokoji je záchod. Nemáte náhodou trojúhelníkový záchod? Spoustu fretek na něj prostě chodit odmítá, lepší jsou prostorné obdélníkové záchody
. Jinak fretka je paličák a nebude nic dělat jen tak, za všechno čeká odměnu
. Takže hlídat, hlídat a hlídat a když se začne chystat, hned ji šoupnout na záchod. když to uděláš víckrát, freťa to nakonec nevydrží a pokadí se do záchodu. No a za to hned musí následovat nějaká dobrota, aby věděla, že když jde tam, kam má, je to pro ni výhodné
. No a nakonec to prostě začne dělat automaticky. Chce to spoustu trpělivosti, ale nakonec to určitě zvládne
. Držím pěsti