už vše napravím!! bohužel jak mám tři 12ctky po sobě tak moc nestíhám....
30.10. nám Tapilka přivezla z Brna fretáčka Schermena. první seznámení proběhlo večer u ní doma i s celou její smečkou,bylo to jedno velké zmítající se klubko ..
popral se Schermík jak s Fredym tak s Lojzíkem....ale to hlavní přišlo až když jsme dorazili domu!! doma už na něj čekalo nově přidělané patro s novým pelíškem,hamakou,záchudkem a mističkami atd. jenže po vypuštění začali oba samečci značkovat svá uzemí a náš Fredýsek do té doby nebojovník se snažil ukázat kdo je tady pánem....takže jsem je několikrát od sebe odtrhávala. Fredy byl s toho docela asi rozhozený protože chtěl pořád k nám do náruče a chtěl se mazlit...mášenka ta to vzala hrdě-vždyt má svoje místečka kam se ti tlustoši nedostanou
no nakonec jsem z toho byla špatná i já skoro celou noc jsem nespala výčitky vuči fredymu vuči schermenovi a nakonec vuči snad všem fretkám na světě .... ráno bylo moudřejší večera! vstávala jsem do práce a schermen se mnou,už byl připraveny a drcal do klece tak jsem ho na chvíli pustila,pomazlila se s ním jen mi bylo divný kde má své misky až po několikáté jsem pochopila že ty misky budou tam kde chce on a né já:)) pak se probudili ostatní ale to jsou lenoši jen na mě jukli a pokračovali v chrupkání. přes den byl s nimi páníček- fretáčci by se snad zakousli tak je vždy odtrhnul a dal do voliery a poštěl je ven postupně. jen mášenka ta zustala neutrální!! dnes byla celá smečka pohromadě venku i s tetou Tapilkou.....a vše stejné- samečci se div nesežrali...snad se to časem srovná....
jinak k Schermenovi- je báječnej!! čistotnej!! velmi hravej !!! a hlavně nááádhernej a to bude asi ten kámen urazu oni na něj prostě žárlí
fota dodám!!!