Já se připojím také, protože se mě to týká také. Fretek jsem měla 4. Paté jsem otěhotněla a taky jsem si říkala, jak to bude s malou, navíc máme doma tři velké hafany . Taky jsem se bála alergii, protože bratr je alergik, přítel taky
I přesto jsem se fretek nevzdala i když mi to bylo nejoudnou razeno
Hanička má už skoro rok a půl, miluje naše hafany, kterým pořád rozdává jídlo (samozdřejmě je nikdy nenechám bez dozoru). Fretky jsou na tom podobně, nejdřive je odstrkovala a nevěděla co s něma, teď má strašnou čurynu když kolem ní běhají a ona je může sledovat, dát jim jablíčko (z ruky) atd.. Běhat s ní běhají tři naše fretky, protože Kača je fretka jednoho majitele a kromě mě prostě jiné lidi kouše a Kryšpín je takový ňouma neopatrný. Holky už jsou starší rozumější kousky, tak jsou v klidu.¨
Taky bych doporučila starší fretečku, buď někdo daruje, tam můžete zajet i na návštěvu a kouknout, kde vyrůstala, jestli v kočkou, psem , dětma, pak by mělo být vše ok i ve vztahu k vaším dětem. Z útulku jsou taky víceméně fretečky "odzkoušené" co snesou a co né. Ale určitě jsem pro starší fretečku, né pro mimčo, tam by asi opravdu hrozylo pokousání a poškrábání