Kdyz sem si porizovala svou prvni fretku.. vedela sem ze u jedny nezustanu.. ale nechtela sem hnedka dve ze zacatku protoze sem sama byla zacatecnikem.. no ale i kdyz byla jedna tak i tak mi dala zabrat potvurka mala..
naucit ji chodit na zachod DO KLECE.. nekousat a nenicit kvetinace.. nelest po zaclonech.. me stalo hoooodddneee trpelivosti..
a pak.. bydlela sem s rodici a nemohla sem si jen tak dotahnout druhou fretku kdykoliv se mi zachtelo.. kazdopadne jak se mi naskytla prilezitost bydlet sama tak sem se rozhodla pro druhou..
strasne bych chtela aby se s malou dala dohromady.. kdyby ste ji videli.. ona je uzasnaa
.. myslim si ze si me vybrala
.. ve zverimexu prej kazdyho kousala.. dokonce meli strach lezt do klece natoz aby ji treba obcas pohladili.. takze klec byla hodne zaneradena.. vsude hodne hovinek a ta mala chudinka se v tom pak valela
.. pelisek co tam meli a ve ktere spala byl taky zakaleny.. nevim jestli od fretek predtim nebo od ni.. no kdo by se neslitoval
.. pani mi ji dokonce ani nechtela z klece vytahnout.. kdyz sem tu malinkou vzala do naruce.. tak je pravda ze zacatku se po me ohnala ale pak mi zacala strasne lizat packu a bradu.. to bylo tak krasnyyy.. to bylo pro me rozhodujici.. clovek uz pak vazne nemysli.. jenom kdyz uz sem ji mela v naruci a jela sem domu tak az potom se zacaly objevovaly prvni pochybnosti.. no a co je nejlepsi meho pritele rafa
.. moc by me mrzelo kdybych ji musela dat pryc
decka a to by ste neverili jak je uzasne cistotna
.. vubec sem to necekala.. myslela sem si ze kdyz to mela v ty kleci tak zahovneno ze bude desne nevychovana.. ale ono ne.. a hrozne miluje svuj pelisek co sem ji koupila.. radosti mi kunkala kdyz sem ji do ni dala
no a nejhorsi na tom taky je.. ze ta "stara" se mnou vubec nechce bavit.. a je desne urazena
jo a chtela sem se zeptat.. mohu malou vykoupat? je cela od hovinek a desne pachne.. a nechci ji bez rozmysleni do vody "hodit" .. aby se nelekla a nemela z vody panickou hruzu.. abych byla uprimna.. vubec si nepamatuju kdy sem koupala "starou".. ta se vody sice neboji ale nemyslim si ze by ji zrovna milovala.. vykoupat se sice necha ale ma strach v ni plavat.. takze vanu napoustim tak aby v ni stala..
jinak nevite od kdy mohu davat konzervy? zkusila sem to dat "mlade" vcera vecer.. ale se mi poblinkala
nemam s tim opravdu zkusenosti.. moji "stare" chovatel maso nebo konzervy vubec nedaval.. sice sem ji to zkousela davat sama ale nechce.. ani zeleninu mi neji.. ani ovoce
.. mozna jenom meloun obcas.. a ani vajicko nechce.. jenom granulky.. a to jenom pro kotata.. fretciny granulky rozhaze po cele kleci a pak na to cura nebo kaka