fretka není hlodavec, takže žádný kousání nábytku a podobných věcí nehrozí, ale často škrábou koberec, gauč, dveře a podobný věci, kam se chtějí dostat. pořizovací cena je to nejmenší, co kdy za fretku zaplatíš! cena samotné fretky se dost liší podle toho, jestli je to z nějakého velkochovu, kde je často koupíš už třeba za 300,- - 800,- s tím, že fretky nebývají zvyklé na člověka, neznají WC, bývají zasvrabené, nekvalitně krmené, bez očkování, pak jsou chovatelé, kterým na odchovu záleží, záleží jim na tom, kam se mimina dostanou, matka i mládata jsou kvalitně krmená, zvyklá na kontakt s lidmi, učená čistotě, případně i očkovaná a čipovaná, pak je většinou cena od 1000,- výš, protože samozřejmě i náklady na odchov jsou vyšší. ale jak jsem psala, at už je pořizovací cena fretky 300,- a nebo 3000,- je to to nejmenší, co v jejím životě zaplatíš. já třeba jen u fretáka, který měl problémy s nechutenstvím - zánět žaludku a střev, později byl na operaci se slezinou, zaplatila za léčbu přes 10tisíc, z toho jen operace stála okolo 7mi tis. nyní má freták problémy s nechutenstvím, nejspíš zánět žaludku nebo střev, problémy zase, léčba trvá 3. týden a jsme na 8mi tis.
_________________ Žofka, Filip, Bigi, Semy, Miška, GinTonic -> http://www.myferrets.wz.cz *Na životě nejvíc miluju tu rozmanitost... Každej den mě nasere někdo jinej...* *Moderní ženy se dnes nevdávají, protože pochopily, že nemá smysl kvůli kousku klobásy tahat domů celé prase...*
|