Ahoj, prosím o radu či tip. Máme 6letou fretečku Zuzanku, která se snad těší dobrému zdraví. Jen máme malý problém. Od malička je zvyklá na granule Anf a oni je přestali vyrábět. Nemůžu je nikde sehnat. Koupili jsme tedy Totally Ferret Senior, ale nemůžeme jí přimět, aby je jedla. Prostě jsou nový a nechce je. Jí teda jen konzervy od Gourmetu a samozřejmě nějaký mlsky, co jí občas dáme. Četla jsem, že u fretek je problém jim změnit jídlo. Už jsme zkoušeli smíchat granule s její oblíbenou pastou, ale nějak nám docházejí nápady a já nemám to srdce jí nechat vyhladovět a spoléhat na to, že když nic jinýho nebude, bude je muset začít žrát. Měl jste někdo taky takový problém? Jak jste ho vyřešili? S tím taky asi souvisí, že jí začíná trochu smrdět z tlamičky a začíná se jí dělat zubní kámen, protože si ho nemá o co obrousit. Před dvěma roky jsme byli na odstranění zubního kamene, ale nechce se mi jí nechat znovu uspávat, zvlášť když už není nejmladší. Ale stejně potřebujem aby si zvykla na nové granule. Ničím jiným jí asi ty živiny nenahradím že? Moc děkujeme za odpověď.
|