Fórum fretka.kom.cz

Fórum fretky.cz

Fórum pro chovatele fretek - spuštěno 27.12.2007

Nové české Sdružení chovatelů fretek www.schf.cz.

Právě je 23.Lis.2024 - 18:57
Registrovat | Pravidla | FAQ

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Návštěva s kocourkem.
OdeslatNapsal: 20.Lis.2008 - 15:39 
 E-mail  Profil

Zdravím,
příští týden snad dostanu klíče od nového bytu, mám objednanou klec, zkrátka všechno se blíží tomu, že bych na jaře mohl pořídit freťuli. Rád bych ale nejdříve navštívil nějakého chovatele, nejlépe v bližším okolí (tak do 100km) Pardubic. Nejde ani tak o mě, ale máme půlročního kocourka (http://www.miciny.cz/profily-mazlicku/detail-profilu/14236/), tak bych rád viděl, jak se na freťuli bude tvářit. Našel by se někdo s freťulí, nejlépe s freťulí zvyklou na kočku, kdo by nás pozval na návštěvu? :)

Předmět příspěvku: Re: Návštěva s kocourkem.
OdeslatNapsal: 20.Lis.2008 - 21:12 
 E-mail  Zobrazit autorovy stránky  Profil

Ahojky, tak já jsem sice z Ostravy, ale moje zkušenosti s chovem kočky a zároveň fretek jsou dobré. Mám dvě fretky, 1,5 roku a půlroční a k nim jsem si pořídila odrostlejší kotě. Že by si spolu přímo hráli to říct nemůžu, každopádně po pár potyčkách se respektují. Doporučuju ze začátku hlavně je nenutit ke kontaktu a hlídat, aby si navzájem neublížili. Fretka má silný stisk a zoubky můžou kotě vylekat, na naší kočce jsem ze začátku pozorovala, že je z fretek trochu nervózní, pud jí velil je lovit, ale zas velikost a zuby fretek jí to nedovolily :) Ona je spíš strašně ráda pozoruje. Na druhou stranu nemají problém jíst z jedné misky nebo odpočívat všichni na gauči. Znám ale případy, kdy si fretka i kočka padly do oka natolik, že se z nich stali kamarádi a hrají si spolu. Důležité je, aby si na sebe zvykli v dost brzkém věku.