_Amynka_ napsal:
Zkoušela jsem né přejít úplně na barf stravu, ale pouze částečně a bohužel se mi to nepodařilo. Tak jsme zůstaly u granulek. Časem ale uvažuji, že na barf stravu přejdeme, je to podle mě lepší než granule. Jen člověk musí dávat pozor na to, aby fretky měly všeho (co potřebují) dostatek
pokud odmítá fretka maso už v tomto věku, pak moc nepočítej s tím, že později ho žrát bude, co se nenaučí jíst v mládí, pak už nechtějí
kamculenka napsal:
No, první den mají masko, hovězí a nikdo nic... nechtějí to... ještě vydržím, snad to spapají já nechci granulovat
vzhledem k věku fretek už bych toto neřešila a určitě bych je kvůli tomu nenechala dlouho (několik hodin) hladovět - při dlouhé hladovce dochází k vyššímu zatěžování třeba jater, slinivky a jiných orgánů, což starším fretkám určitě prospívat nebude. jinak hovězí maso je dost těžký na žaludek a pokud na něj fretky nejsou zvyklé, většinou zvrací, takže tam je potřeba na něj přecházet pozvolna a ne je nechat at se tím jen tak nacpou, takže když už, začla bych kuřecím a postupně v menších dávkách přidávat hovězí, postupně přecházet na větší porce, ale ne za cenu vyhladovění..