Ahoj, jsem už docela zoufalá a potřebuju poradit, nebo aspon typ, co by mohlo pomoci. Mám jedenaměsíční fretečku, milá, hodná, bezproblémová, jenže mi v kleci, která je dvoupatrová neustále chodí kále do rohu vedle záchodu. Začala to dělat asi před 3 měsíci. Kdyby nechodila na záchod, tak bych ji ho posunula na ten prolémový roh a bylo by to. Jenže ona si chodí jak na záchod tam ale i na druhý záchod. Snažila jsem se na to přijít. jestli třeba záchudek není pro ni špinavý a ona prostě než by tam šla, jde to udělat do vedlejšího rohu. Bohužel tím to nebylo. Problém je, že ona chodí na obě místa, jak se jí chce. Měla jsem rady od chovatelky. vyzkoušet místo omýt octem, to nepomohlo, pak třeba nějaké hadry, dala jsem jí tam polštářky, nu bohužel se mi do nich několikrát udělala. Poslední je vyzkoušet prý na to místo dát misku s jídlem. Ale nevím, kdyby nic nepomháhalo, budu muset být donucena to udělat ale misky má v druhém patře, kde je zvyklá jest a netahat to dole. Kámoška mi radial at ji tam do toho rohu dám pepř. Že to na jejich kočky pomáhalo, ale mo si to technicky nedokážu představit a fretka není kočka. Mám obavu, když ten záchod dám na druhou sranu, tedy do rohu, kde stále kalí, že jak je zvyklá, půjde to dělat do druhého rohu, protože byla zvyklá, že tam je záchod. Už nevím jak jí to odnaučit. Dostala jsme radu, že mám si na ní sednou jeden den a prostějí pozorovat a ž to pujde dělat, dat ji na zachod a pamlsek. jenze prostě casově fakt nemuzu u ní prosedět 24 hodin až se uráčí jít na záchod:D což se když jsem jí učila aby nekálela pokoji dalo, am jsem si to ohlídala ale v té kleci je to těžké. Beru každou radu, co by mohlo zabrat. Nebo m napadlo jí pořídit velký záchod, který bude zasahovat do oou rohu:D. tent co mám není malý a myslím, že je dobrý a prostorný, ale mám strach aby si pak neoblíbila další roh. Prostě du moc vděčná za pomoc, protože poslední dobou to dělá do rohu furt, dřív to bylo tak jednou za tři dny ale ted je to každý den.