Michel_le napsal:
Ahoj, koukala jsem teď na oblečky pro freťule, jsou kouzelný, fakt. Jen nevím, koho mám poslechnout.Někdo říká, že je to něco jako trápení zvířat a naprosto zbytečný, někdo tvrdí, že je to praktický a zvířatům to nevadí. Je to věc názoru, ale podle koho se řídit?
Kámoška má freťáka, kterej měl nějakej zánět v oušku-prý ho nechali koukat z okýnka za jízdy v autě-a veterinář jim poradil nějakou čepičku, tak jí shání a nemůže sehnat. Já bych taky ráda na zimu něco pořídila, ale nechci, aby se pak na mě dívali jako na trýznitelku nebohých fretek.....?Poradíte mi?
No ne ze bych byla za nejake oblecky a pod - spis naopak.. Takze ta cepicka me fakt dostala - co takhle proste nenechat fretku pri jizde koukat z okna? To same se dela u deti - nebo snad rodice natahnou diteti cepici pri jizde autem, aby mohlo strkat hlavu ven z okna?
Ja teda nerikam, ze oblecky jsou tyrani, jsou mnohem horsi, ale treba na venceni, aby se "fretecka nahodou nenachladila" mi to prijde dosti zbytecne - naopak oblikanim fretky se spis z ni stane fretka dost nachylna na cokoli.. Snad maji kozich a oblecek stejne fretce nepomuze, kdyz bude v zime hodinu na mraze
Oblecky maji vyznam u fretecek nemocnych - pokud maji vypadanou srst a podobne, pak to ma obrovsky vyznam
Nadruhou stranu, treba ja osobne, jelikoz fretky rada fotim, tak jim klidne nejaky ten oblecek pro srandu koupim a pokud bude nejaky sraz jako treba carodejnice, kdyz lidi berou fretky v carodejnickych obleccich, tak proc ne
pokud to vyslovene fretuli nevadi - navic myslim, ze ona vam to da jasne najevo, jestli ano nebo ne