petulevrtule napsal:
Každopádně k tomuhle případu...Doporučila bych je spíš nerozdělovat, jelikož jakmile je rozdělíte, nemusí se pak zpětně snášet a i pokud budou kastrovaní. Doporučila bych Vám co nejbližší termín u veterináře na operaci - kastraci. Pokud nedojde k větším šarvátkám, tak bych je nechala každpádně společně. Mám sice 3 samičky, ale ty se mi kolikrát mezi sebou také koušou tak, že kňučí a volají o pomoc (a na zádíčkách taky mají nějaké ty stroupky po jejich hrátkách) a jsou všechny po kastraci...To kousání je jejich přirozená hra a neděsila bych se toho tolik.
Spíš až kdyby šlo opravdu do tuhého, já vím, ono Vám je určitě líto toho, co křičí, ale ono je to zase tolik nebolí...Mají hroší kůži...A stroupky se zahojí.
No ja myslim, Petule tohle...
Nevim zda si dokazes predstavit ty nasledky co si samci dokazou udelat. Proste samci a samice jsou jine. Samicky si to vyrikaji, ale samci jsou schopni, behem dvou minut udelat rany o velikosti petikoruny az do krve
Nesouhlasim s tim, zenerozdelovat. Ani s tim kastrovat co nejdriv.
Hlavni pravidlo je, ze samci musi byt v pne riji, aby se mohli kastrovat. Nekteri se budo rvat uz kdyz na ne rije jde, pokud budou mit choutky, muzou znackovat, ale varlatka vyvinuta jeste nemaji.. Takze kastrovat v plne riji, podle potreby rozdelit a po kastraci cca 14nu vydrzet. Oni sice se muzou sem tam rvat, ale rozhodne je to po par dnech prejde.. Silver a Flavio se po rozdeleni taky rvou, ale skonci rije a jsou zase v pohode a to jsou rozdeleni treba ipul roku
Vsechno zavisi na situaci. Pokud se rvou, nema smysl snazit se je skamaradit, akorat si vic ublizi. Samo ze zacatku jeste muze byt chvile kdy se srovnaji, ale pokud uz maji na zadech strupy, tak se ty strupy uzjen zvetsi
Takze kdyz to tak je, tak bud je mit odelene a nebo proste je kastrovat az bude vhodna chvile..