Ahoj, máme doma už dva kousky, oba jsou to mlaďoši. Marleyho (starší) jsme koupili ve zverimexu (před necelým měsícem) a bylo nám řečeno že mu je 8-9 týdnů (byl to takovej drobek), ale když jsme si v pondělí přivezli sedmitýdenního Boba tak je rozhodně o moc menší než byl Marley, tak jsem se chtěla zeptat jak se dá určit věk Marleyho? Nebo jestli Bob opravdu o tolik vyroste za ty dva týdny? Nemyslím si že by byl o hodně starší odhaduju cca tak o měsíc, ale to jsou nezkušené odhady podle toho jak byl veliký Marley a jak je veliký Bob.
A taky bych se chtěla zeptat na jejich chování. Než jsme si vzali Boba jsme Marleyho dovezli k freťátkům aby si kamaráda sám vybral. Se všema si hrál, s Bobem nejvíc. Bob mu i vlezl sám do přepravky a po cestě domů byli hodní, spinkali vedle sebe v jedné přepravce. Ovšem jakmile se Bob dostal k nám domů, tak jak to nezná byl takovej zmatenej a nevěděl, nebyl si jistý, a Marley má evidetně převahu, takže se kluci perou ale vypadá to spíš že Marley zakousne Boba (nebo spíš roztrhá na kousky) a pak ho vláčí tam a zpátky přes celej obývák, ale nic Bobovi pak není (jen má celý oslintaný uši a srst za krkem). Většinou zezačátku i kvoká ale pak se to změní v pištění a jekot, a když Boba vezmeme od Marleyho a Marleyho zavřeme do klece a Boba necháme venku tak Bob celej nešťastnej "pláče" venku před klecí a kouká na Marleyho že chce za ním a když první noc Marley odešel od Boba spát o pelíšek výš tak Bob neštastně kňučel než Marleyho našel. A spí spolu hezky Bob přitulenej k Marleymu v klubíčku, a to jsou spolu třetí den. Ale když se perou mám pocit že ho Marley každou chvíli rozkouše a roztrhá a že z malýho chudáka nic nezbyde a když začne "brečet" tak mi to připadá jak chudák prase když máme u babičky v zimě zabijačku.
Opravdu si jenom hrajou a tim že je Marley dvojnásobnej od Boba, tak hold Bob prohrává dokud nevyroste (pokud bude Bob po tatínkovi tak za půl roku se Marley může jít zahrabat ptž ho Bob rozšlápne
), nebo ho Marley nesnese, nebo si ještě nezvykl?? A je možné že tím že je u nás Marley jen o chvilku déle, lépe přijme Boba k sobě?