Zdravím chovatele a taky všechny ostatní.
Můj problém je jak jsem sám zjistil jeden z nejčastějších a rad je tady opravdu mnoho.
Můj Freťák Nestík má rok a půl původně byl neškodný ale v posledním měsíci začal opravdu bolestivě kousat.
Zakousne se v podstatě do jaké koliv části ruky a zatažená pěst ho neodradí páč se zakousne jen do kůže a okamžitě začne tahat a chce si mě jako kdyby odtáhnout.
Nikdy dříve takový nebyl a jakýkoliv pokus o uklidnění se zatím jeví jako neučinný. (zukoušel jsem ho kousnout , štípnout ,syčet,zvednout za kůži za krkem, dát ho do klece natruc , nevšímat si ho ,zaměnit ruku za hračku či pamlsek a docílil jsem maximálně vetší agresivity.
Jak se mi podaří se vypáčit z toho smrtícího stisku tak opětovně s tím svým kvokavým hlasem útočí znova a razantněji. Kdykoliv mu dám hračku aby si hrál a nekousal si hračku utíká schovat a pak opět skučí a kouše
. Zatím jsem ještě trpělivý a přisuzuji to říji ,i když má své 2 plyšáky které zneužívá jak může.
Od mala byl skoro volně v části bytu a opravdu jsem se mu věnoval několik hodin denně hraček má nespočet ale nyní ho více než hraní ho baví kousat taký žádné viditelné zdravotní problémy nemá a nic tomu nenasvědčuje.
Kdyby někdo z vás měl nějakou zaručenou radu jak ho zkrotit tak ji nanejvýš ocením a Nestík taky .