pazdh napsal:
ŽoFiRo napsal:
fretka dvířkama sice proleze, ale fretkám, narozdíl třeba od činčil, je potřeba denně vybírat WC, což u tak velké klece s tak malými dvířky je docela problém a zvedat kvůli tomu 2x denně celou klec z plastovýho dna... vrchní otvírání vzhledem k výšce klece mi příjde taky celkem nepraktický a navíc fretka klec na výšku příliš nevyužije, tím spíš, pokud jsou v kleci jen takové úzké poličky... takže když už, pak maximálně jako "nouzovku", ale určitě bych to nekupovala na dlouhodobý/trvalý pobyt
Ok, já nikoho nenutím... jako přechodné bydlení máte Vy na stránkách mnohem menší klec než je ta kterou nabízím.. nehledě na to, že nabízím další tři klece větších rozměrů, dvířek atd.... je to navíc klec skládací, spousta lidí, potřebuje s fretkou přejíždět, jediné co děláte je, že hledáte nevýhody... sama na stránkách píšete, jak je nevýhodné, že klece mají velkou rozteč mříží, tato ji má malou.. narozdíl od většiny ostatních, také cena je příznivá... já prodávám klec, když nemáte zájem, tak prosím nereagujte... každý člověk má na to jiný názor... někomu se může hodit i líbit.. lidi si je na fretky pořizují, nevím jestli na trvalé bydlení nebo přechodnou dobu, tak proč hned takové negativní reakce, mějte se...
ano, klec co mám na stránkách je menší, ale je využívána jen jako klec "nouzová a karanténní", kdy je v ní ubytována maximálně jedna fretka a nejčastěji jí využívám po operacích a narkoze, kdy by měla být fretka držená v klidu - tedy bez šplhání a skákání, na což mi klec s výškou 80cm nepříjde zrovna ideální...
na stránkách uvádím jako nevýhodu běžně dostupných klecí velký rozestup mezi mřížema a MALÁ DVÍŘKA, tj. že klece mají bud velké rozestupy a dvířka vyhovují, nebo mají vyhovující rozestup a malá dvířka, v horšim případě pak je to kombinace obojího a ani jedna z kombinací není zrovna nejlepší jak pro pohodlí fretky (hrozí uvíznutí a udušení mezi mřížema), tak pro pohodlí majitele (špatný přístup do klece při každodenním čištění WC /u činčil takový problém nehrozí/, zavěšování pelechů a pod.)...