Dobrý večer...
Možná je to jen zabírání místa... a možná bude lepší, když admin tento příspěvěk smaže...
V této sekci najdeme celkem mnoho slz a bolesti nad ztrátou kožíšků nám nejbližších... A jen ten, kdo už někdy pocítil bolest nad bezvládným ´tělíčkem a jehož slzy se vpíjely do kožíšku chlupatého kamaráda, ví o čem mluvím...
Ještě včera jsem se těšila, jak do deníčku Lojzy se pochlubím, jak mi doma vrní celé klubíčko žížalek. Dnes ráno náš pelíšek zasáhla velká rána. Ano, mohlo to být horší... Ale i tak chceme vzpomenout na našeho nejmenšího- Amíga.
Je neoddiskutovatelným faktem, že prostě určité množství freťátek z vrhu umře... Doufala jsem, že my jsme si to vybrali hned po porodu, kdy se jako šesté narodilo mrtvé (nevyvinuté) freťátko. Samozřejmě jsou větší a menší bobíšci. A u nás ten nejmenší byl vskutku malý (5g, ostatní 11g, 11g, 12g, 14g). Bylo mi jasné, že nejspíš se dalšího rána nedožije.
Následující dny se měl ale čile k světu. Nebyl odstrkován, Brusinka o něho pečovala... Amísek přibíral a vše vypadalo na správné cestě. A včera, když jsem šla večer žížalky kontrolovat, nenapadlo mne, že když je pryč od klubka, něco to znamená. Vrátila jsem ho mezi ostatní... dnes ráno jsem ho ale našla na stejném místě již mrtvého...
Ještě teplonké mrňavé tělíčko malého nezbedy... Opravdu jsem věřila, že to zvládneme
Nevím, co je horší... pokud se narodí freťátko rovnou mrtvé, nebo zemře až za pár dnů. Možná tím jak byl maličký si nás všechny získal (ale neříkám že ostatní ne
).
Ráda bych jen vzpomenula na drobíska, který tu s námi pobyl tak krátce... snad příště až znovu sestoupí jeho dušička do malého tělíčka, bude mít více štěstí. Zatím pokaždé když jdu zkontrolovat nebo zvážit žížalky někdo mi tam chybí
.
Možná se bude někomu zdát, že to přeháním, ale každé zvířátko u nás je členem rodiny... a popravdě Amísek měl zůstat u nás...
Příroda je někdy silnější a asi i spravedlivá (i když momentálně se mi to vůbec nelíbí).
Amísku, byl si mezi našimi prvními. Neměli jsme příliš možností ti dát více
. Ale v našich srdíčkách zůstaneš
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dále toto vlákno věnuji všem žížalkám, kterým nebylo dopřáno víc než pár hodin či dnů v pelíšku maminek a náručí dvounožců