Ahoj, mám doma freťáka v říji (cca 6 měsíců) a poslední dobou fakt už nevim co s ním. Zezačátku mu dělalo problém chodit na záchod, teď už to dělá skoro normálně. Poslední dobou je ale hrozně vzteklej - jakmile ho za trest zavřu do klece, začne se vztekat a lomcovat s mříží u klece a kousat do dvířek. Může běhat venku celý den, ale stejně je mu to málo a jakmile má možnost, proleze škvírou mezi mřížemi.
To samé dělá jakmile někdo projde kolem klece, jakmile se někdo v noci otočí na posteli (klec mi stojí v pokoji). Ale není to malá klec, že by se mu tam nelíbilo a ani se tam asi nemůže nudit, věnuju se mu, jak můžu.
Když mu třeba nasypu granule do misky, tak misku otočí vzhůru nohama a hrabe granule asi čtvrt hodiny... jako pako...
Venku po pokoji vždycky lítá jako pako, kouše do všeho a já to prostě beru jako hru a provokujeme se navzájem - jakmile kouše moc, zavřu ho, ale je vzteklejší víc...
Ale nikdy si nedokážu představit, jak tohle může být líné stvoření... když se ho snažím utahat...má čím dál víc energiekouše, okusuje, lítá, lítá,... prostě zlatíčko