Já krmím převážně masem něco přes rok, předtím jsem měla freťáka, který maso odmítal, ale už se mi ho povedlo naučit maso žrát, i když to trvalo. Až nedávno jsem začala dávat i kosti, předtím mě to nenapadlo, a očividně s tím fretky problémy nemají a pro mě je to o dost jednodušší. Krmím přvážně kuřecím (stehna, křídla, přední čtvrtky - krky jen málo, jen to, co je občas u křídel, podle některých názorů by se krky moc dávat neměly kvůli hormonům - a vnitřnosti - srdce, žaludky, trochu jater) a hovězím (přední, kližka, pupek, občas zadní, když je v akci, nebo tak, a srdce a občas játra), krom toho když zrovna potkám, tak jiné maso (a vnitřnosti) - králičí, kachní, krůtí... Dávám i celé malé sladkovodní ryby a trochu vařených mořských. Zeleninu a ovoce do jídla přidávám, nebo řeba trochu rýže, někdy nepřidám nic, jak se mi zrovna chce a co je po ruce, podle některých informycí pokud fretky jedí jen maso, tak mohou mít problémy s ledvinami, že potřebují i jiné látky. Vycházím z toho, že myš by sežrali včetně obsahu žaludku a střev, takže proto nějakou rostlinou složku zařazuji, ale není jí moc. Krom toho (zvlášť mláďatům) dávám tvaroh a jogurt. Taky přidávám vajíčka, lososový olej a občas vitamínovou pastu.
Nic jiného mě zrovna nenapadá, ale ono asi ještě něco bude.
Granule dávám taky, zvlášť v těhle vedrech, protože mláďata potřebují jíst často a ne vždy odhadnu, kolik masa sežerou, a víc ho dát nemůžu kvůli vedru a mouchám, takže aby neměli hladíček mezi krmeními, tak mají k dispozici granule, (a taky aby si na ně zvykli, když některé z nich budou noví majitelé krmit granulemi) ale moc je nežerou, maso mají raději.
|