Ahoj, neboj to přijde časem. Moje první fretečka Šmudlinka kousala jak divá, ale teď je to největší mazlíček. Nečekala jsem to, protože jsem předtím nikdy fretečnku neměla. Je to přirozené, je to prostředek hry. Další fretečka Mistynka taky kousala, hlavně jsme neměli šanci se s ní moc mazlit, protože si spíše hrála s naší starší fretečkou, ale vždycky, když už byla utahaná ze hry, tak jsem ji brala do náruče a mazlila se s ní, asi po půl roce za mnou začala chodit sama od sebe se pomazlit. Jsou to obě samičky a po první říji jsou děsně vymazlený. Taky mě při hře koušou, ale decetně a když už je to moc, tak na ně syknu a oni ví, že nesmí. Teď máme čerstvě klučíka, fretě, budou mu brzy 3 měsíce. Taky byl nekousavej, když jsme ho přivezli, ale zoubky mu rostou, je čím dál tím pohyblivější, a strašně rád si hraje, tak taky kousinká, ale malinko. Když už je to moc, je dobrý přejít na hru s hračkami, jak už bylo zmíněno nebo na něj syknout, přestat si s ním hrát, aby pochopil, že kousnul moc. K mazlinkání využívám chvil, kdy už je před usnutím a utahanej z hraní, to je pak zlatíčko. Ničeho se neboj, je to přirozené. Fretečky prostě koušou když jsou malé, většinou si chtějí hrát. Tak jako štěňátka, koušou při hře. Jen freteškám to hraní vydrží celý život, což mi přijde strašně úžasný. Tak hodně zdaru!!
)))