Ahoj, mám jeden dotaz...Mám doma dvě fretčí samičky Dorku a Miu. Mia má 9 měsíců a za posledních pár týdnů začala tak zvláštně kousat, hlavně přítele...Když ji pustíme z klece, utíká k přítelovi a začne ho olizovat na takovém místě kde je kůže nejměkčí a dá se do ní dobře zakousnout(většinou na ruce)...Chvílí ho olizuje a pak se zahrizne(celkem silně) a to vydrží dělat klidně i celou hodinu...Pokud má přítel triko s dlouhým rukávem tak ho začne olizovat a kousat do brady,rtů a krku...Vypadá to úplně stejně jako, když si fretečky navzájem čistí kožíšek..Akorát když ho čistí Dorce tak ji to nevydrží bavit tak dlouho ,jako když kouše přítele...Mě to udělala jen párkrát a to když nebyl přítel doma, jinak vždy kouše jeho...a to ikdyž si vyhrnu rukáv a položím svoji ruku k té jeho, mojí si vůbec nevšimne...Ale hlavně nechce přestat.Neplatí na ni ani zavření nachvíli do klece, okřiknutí "fuj",chytnutí za zátylek a ikdyž ji sundám z postlele na zem, tak je v momentě zpátky a utíká ho zase olizovat a kousat...Jediné co na chvíli pomůže je. že ji přítel jemně kousne do tlapky
, to na něho vykulí oči, otřepe se a naštvaně odběhne,ale netrvá to ani 15 minut a je zase zpátky a kouše nanovo...V říji není(myslím, že by to bylo trochu brzo v únoru ne?
)tak už si orpavdu nevíme rady....