Ahoj, na fórum chodím dlouho, ale zatím jsem tady byla jenom jako pozorovatel. Až dnes jsem se zaregistrovala, představím tedy sebe a hlavně mé freťulky.
Něco málo o mně:
Jmenuju se Petra, bydlím u Hradce Králové a fretky jsou součástí mého života už 12 let
Freťulky:
První byla Tobinka, krásná černotchořovitá slečna, uličnice. Přivezla jsem si ji ze zverimexu, čekala jsem měsíc, než freťulku sehnali.
Nejdřív jsme spolu trošku válčily, Tobinka dávala pusinky na pusu - jednu, druhou a potom kousla, takže půl roku jsem chodila do práce občas pokousaná. Vydržela jsem to, mazlila se s ní a vyplatilo se. Získala jsem si Tobinky srdíčko a nádherný vztah mezi člověkem a tímto svéhlavým zvířátkem.
Tobinka se dožila krásných 9ti let a v mém srdci má už navždy své místo, nikdy na ni nezapomenu...
V den, kdy odešla Tobinka do fretčího nebíčka a já byla přesvědčená o tom, že už fretku nechci, protože Tobinka je jen jedna, mi přítel dovezl Miu. Celý den tajně obvolával, sháněl, aby mi večer dovezl malé chlupaté klubíčko.
V ten den jsem získala rovnou dvě kamarádky - freťulku Miu a Yasmin, u které Mia vyrůstala.
Vždycky jsem toužila mít freťulky dvě, aby si dělaly společnost a taky víc lumpáren
. Tak jsem si do měsíce jela do Ostravy pro druhou freťulku a té jsem dala jméno Leia.
Když byla Mia poprvé v říji, našla jsem jí ženicha - Škodíka.
Námluvy se povedly a narodilo se jim 7 krásných miminek. Nechtěla jsem, aby po světě běhaly "jen tak", ale měly také příjmení, tak jsem vstoupila jako člen do SKCHF a zaregistrovala jsem chovatelskou stanici KAMIS.
Leie se podařilo odchovat miminka až letos, za ženicha jsem jí vybrala taky Škodíka. Leia měla komplikovaný porod - první freťátko se narodilo mrtvé, druhé živé doma a třetí císařem na veterině.
Leia rovnou podstoupila kastraci, naštěstí měla mlíčko a dvě miminka s pomocí paničky odchovala.
Takže doma mám teď Miu, Leiu a ještě dvě miminka - holčičku a kluka, kterým je 7týdnů.