Začátkem května po vážení, jsem si všimla, že Chiquitta shodila, za necelej měsíc skoro o 200g a to se mi nějak nezdálo! Tak sem ji začala sledovat a zjistila, že se za celý den ničeho nedotkla a ani se nenapila
A tak hned druhý den sme jeli na veterinu do Olomouce. Tam dostala nějakou injekci, teď už si nevybavuju co a objednali nás na sono, s tím, že neví jestli to paní doktorka udělá, protože takový malý zvířátka nedělá, že prej se ještě ozvou. To už sem jim tam navrhla, že asi nejspíš zajedu s Chiquittkou do Brna. Tak sem hned psala Radce - zlatá holka, nebýt jí, tak fakt nevím - jeden velký DÍK pro ni! Dala mi číslo do Brna na pohotovost a já se s panem doktorem Hauptmanem domluvila, že ráno přijedeme. Radka byla tak hodná a jela s náma, aby nám ukázala cestu - bez ní by nám to trvalo asi dlouho najít. A tak Chika zůstala na veterině s tím, že si pro ni mám po obědě přijet. Dělali jí odběry krve a RTG. Po příjezdu sem se dozvěděla, že je Chiquittka v kritickém stavu, je silně dehydrovaná, plyn ve střevech a jaterní testy taky nebyly dobré
Tak byla Chika poprvé hospitalizovaná 6.-12.5. Po propuštění domů opět přestala jíst a ani léky sem do ní nemohla dostat - to byl boj! A tak byla hospitalizovaná podruhé 25.5.-2.6. Já sem z toho byla hodně špatná, nevěděla sem co pro ni udělat, nakoupila sem milion druhů granulí a ona mi na všechno kašlala
Nejhorší bylo, že se blížil odjezd na dovolenou a já se bála nechat Chiku u našich ..... A tak sem se panem doktorem Hauptmanem domluvila, že si ji tam nechá, aby ji měl pod kontrolou - moc hodnej človíček. Doma Chiky stav pořád kolísal, chvíli jedla a pak zas ne, tak sem volala panu Hauptmanovi a ten řekl, ať vysadíme všechny léky, že je to stresanda a vkaždym jídle čeká podfuk. Po vysazení léků, se jakš takš zlepšila. Třetí hospitalizace (neboli dovolená) 19.6.-29.6. byla nejspíš úspěšná, ptotože po návratu domů, Chiquittka papá a pěkně přibírá, dáváme osminu prednisonu 2x denně. Chika měla v březnu 993g a spadla nám až 590g
Teď momentálně má 680g, což máme velikou radost
V lékařské zprávě jako závěr je napsáno: jako suspektní diagnóza byla stanovena koronavirová enteritida
A abychom toho neměli málo, tak Kessce se udělaly pod předníma nožičkama a na zádech lysinky a tak nám bylo předepsáno koupat každé 3 dny na střídačku v Prurivetu a Nizoralu. Procedůru máme za sebou, ale nevím.
Koncem září jedeme na kontrolu, tak uvidíme. Chice necháme udělat opět ty jaterní testy ...............