Beruška... napsal:
Olča napsal:
Beruška... napsal:
U nás je kuřecí maso v módě
Ferdovi chutná, zkusim mu dát rajčátko, co mě na to řekne
Jinak bílý jogurt neodmítá, dostal ho i se spařenýma ovesnýma vločkama
My kdysi našemu fret'ákovi dávali občas grundle. Je to už spousta let, byla to fret'ule mého přítele a v té době u nás ještě nebyl takový výběr pamlsků a krmiv pro fretky. Krmilo se převážně kočičíma granulema, masem a podobně. Ty grundle jsem kupovala mražené normálně v supermarketu v asi kilovém balení. Hrozně mu chutnaly. A pro kočky se prodávají tuším i sušené. Jsou to takové maličké rybičky - jednohubky, ale nesplést se šproty - to je mořská ryba a ta pro fret'ulky asi moc vhodná nebude. Kupovala jsem to hlavně mlád'atům kajmanů, Matýsek jednou očumoval co jim to dávám a zachutnaly mu.
Pritel mel taky fretku, ale to uz je hodne let zpet. Rikal, ze mu daval vsechno, ze v dnesni dobe jsou specialni granule pro fretky jen obchodni trik at lidi kupuji. A neni pravda ze cim drazsi, tim lepsi. Ja kupuji fretakovi granule od Vitakraft a jsem s nima spokojena. Krmila jsem i od VL ferret complete, ale Ferdovi po nich strasne smrdely bobky. Snazim se mu davat i neco jineho nez jenom granule, ale zatim toho moc neni co by mu chutnalo. Me by se taky nelibilo jist porad jedno jidlo dokola
Omlouvam se za kvalitu a velikost fotky.
U nás to bylo taky tak, granule měl Mates spíš jen jako doplněk stravy a jinam baštil maso, vajíčka, tvaroh a tak. S Tvým přítelem souhlasím jen částečně, granule nemusí být drahé a můžou být i pro kočky, ale musí odpovídat složením, které vyhovuje fretkám a to je trošku problém. Stejně to je třeba u psů velkých plemen, hafo značek, různé ceny a složením odpovídá málo co. Stejně tak kdysi panoval názor, že pokud fretku krmíš syrovým masem, bude o to víc smrdět a bude agresivnější....naštěstí jsou tyhle názory díky zkušennostem chovatelů už překonané.