Nevím, jestli můžu kočku k fretce doporučit, u nás to neprobíhalo a neprobíhá příliš hladce. Mám dvě fretečky a donesla jsem si k nim cca půlroční kočičku, odrostlejší kotě, malé jsem nechtěla, protože mám dominantní samičku a ta by s ním zacvičila velmi rychle. Dospělá kočka se umí bránit, ale kotě ne, kotě důvěřuje a fretky toho využívají. Ze začátku na ni dělali výpady oba dva, jeden ji chytil a druhý fackoval
Ze začátku jsem ji dávala do jiné místnosti než fretky, aby měla klid, oni byli schopni ji nahánět i půl dne a ona z toho byla na nervy, kočka si sice vyskočí kam potřebuje, ale moje samička taky. Když byla v říji tak si kočku tahala do pelíšku (kočka 3kg, fretka 1kg), na druhou stranu kočka která už má plné zuby otravování, může seknout drápem a je neštěstí na světě, nehledě na to, že má pevnější stisk a taky je to lovec. Mám kočičku cca třičtvrtě roku, není to žádná citlivka a nenechá se jen tak vyprovokovat, ale přesto když se naštve tak už umí fretkám pěkně namlátit budku. U nás opravdu probíhají jejich setkání jen v duchu boje, rozhodně ne tak, že by si rozumněli.