Fórum fretka.kom.cz

Fórum fretky.cz

Fórum pro chovatele fretek - spuštěno 27.12.2007

Nové české Sdružení chovatelů fretek www.schf.cz.

Právě je 23.Lis.2024 - 13:29
Registrovat | Pravidla | FAQ

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Funguje to takhle ??
OdeslatNapsal: 9.Dub.2008 - 14:55 
 E-mail   Moje galerie  ICQ  Profil

Já jsem se mu pak taky smál :lol: ale napřed ve mně hrklo, co se mu stalo :shock:

http://pejan.rajce.idnes.cz/Mladata_2010/
http://old.stream.cz/?m=video&a=user_vi ... _id=164416

OdeslatNapsal: 9.Dub.2008 - 14:55 
 E-mail   Moje galerie  Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

Jj taky by me hrklo.. ale proste pak se neda se nesmat.. I kdyz bych se bala, aby to nezopakoval a nestalo se mu neco..

Obrázek

OdeslatNapsal: 9.Dub.2008 - 15:03 

Tak zabít ho to nezabije, na tom koberci není dostatečně uzemněný, aby procházel nějaký větší proud, takže si troufám s SŠ elektrotechnickým vzděláním říct, že mu to v podstatě nemůže nic udělat, ale příjemné to bude asi tak, jako když si lízneš devítivoltové baterie, ale představ si, že si ji přiložíš na přirození :shock: :lol:

http://pejan.rajce.idnes.cz/Mladata_2010/
http://old.stream.cz/?m=video&a=user_vi ... _id=164416

OdeslatNapsal: 9.Dub.2008 - 17:12 

je pejan, tak to rovnou diky za vysvetleni me s tou keramkou :D:D tohle jsem potrebovala slyset!! Dik..

P.S asi to nebudu delat ani sobe, ani pritelovi :lol: :lol:

Obrázek

OdeslatNapsal: 9.Dub.2008 - 22:22 
 E-mail  ICQ  Profil

Ahooojkyy :) teda jak ctu tadyk ty prispevky..tak se musim pridat a podelit se o sve zkusenosti :D ..tak ja mam taky fretulku v pomerne malim byte.. ale ta moje nic z toho co tady pisete nedela..je pravda ale ze mi to stalo hodne nervu :D ..hnedka jak sem ji dostala od puvodniho majitele..sem ji nechala vsechno doma ocuchat..okoukat a prosmejdit..jelikoz nikdy v zivote v baraku nebyla..puvodni majitele ji vychovali ve voliere..¨nejakou dobu (hm..uz ani nevim kolik asi..ale mesic urcite)sem pozorovala co vsechno dela..POZORNE :!: :!: A NEZPOUSTELA Z NI OCICKA :!: ..a kdyz udelala neco spatneho..jako ze se nekde pocurala nebo po ee :wink: ..skrabala..ryla kvetinace nebo honila nasi kocku..ktera ji velice ochotne prijala jako za sebe rovnou..a hryzala ji do ouska :twisted: ...nebo se snazila vlest na zaclony nebo do pracky...neco hryzat nebo vytahovat veci a pak je vsude mozne ohlodavat a trhat :lol: ..rychle sem ji dala do klece a tak deset patnact minut sem ji nechala vydusit..ze zacatku to nechapala ale opravdu po nejakym case.. fretulka moje milovana..pochopila ze se to nesmi :) ..takze ji mam poslusnou jako beranek...samozrejme sem ji pak velice peclive odmenovala melounem...po kterym se mohla proste utlouct a udelala pro to vsechno..tedka mam kvetinace normalne na zemi..ona si tam nikdy nevleze a nehrabe..na zaclony neleze a svoji potrebu chodi vzdy vykonavat do klece..a kdyz uz to nestihne...coz se parkrat stane..tak stoji u sveho vitvoru tak dlouho dokud to neuklidim :D ..pak se de pomazlit aby si to nejak slizla a zas vali dovadet :twisted: ..je pravda ze obcas sem tam mi velice rada proskrabne koberec..ale opravdu minimalne..a kdyz se ji nevsimam..tak se na sebe upozorni tak ze mi zacne okousavat ponozky nebo vyleze na gauc a zacne tam litat jako pominuta a rozhazovat polstarky..jinak si ale na ni opravdu nemohu stezovat :D

OdeslatNapsal: 10.Dub.2008 - 11:37 

Zhanna: moc pěkné vyprávění :lol:
Já mám doma dva kluky..toho rvního jsem koupila ve zverimexu,,a jak říkaš ty i já jsem ho musela sp olečně z mou rodinou naučit co smí a nesmí,,,a OPRAVDU musím zaručit, že je potrestat nejlépe, že se zavřou do klece na 10-15 min a nechat je vydusit,,,působí... :lol: ..trvalo to taky par měsíců..ale trpělivost se vyplatila :mrgreen:

Toho druhý...jsme adoptovaly od jednoho majitele,,,,,který asi nezvládli jeho říji:)....tak ten prozměnu si učí ted vše od začatku...nebyl ani zvikly na voliéru..ale díky buhu se naučil chodit na venkovní záchudek díky tomu prvnímu fretáčkovi...Jmenují se Zuzík a Kubíček...Zuzík je ten první a Kubíček je ten druhý,,,aby bylo jasno :lol: .....

Vím ale určitě že na naše kluky oubec neplatí vytahání za kožích bo placnutí po zadečku:)....Takže naše nevšímavost je pro ně největší trest?

Jelikož jako mě paní domu berou jako zásobarnu na pamlsky, mou dceru jako svou hračku a mého přítele jako trápitele i nekdy jako trpitele:)...tak dobře moc ví,,co si mají vybrat :mrgreen: ......

OdeslatNapsal: 1.Čer.2008 - 21:29 
 E-mail  ICQ  Profil

Ahoj, za pár dnů jsi budu pořizovat ke freťákovi holčičku, a tak by mě zajímalo, jak jste nebo ja je mám spolu seznámit, jestli je nechat v jedné kleci nebo je radši oddělit a postupně. Prosím o podrobné popisování :mrgreen: děkuji

PS: Yasmin promiň, ale už jsme to nevydržela.

OdeslatNapsal: 2.Čer.2008 - 10:18 
 E-mail  Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

Adelajde: Je freťták v říji? Jak stará holčička?

OdeslatNapsal: 2.Čer.2008 - 16:52 
 E-mail  ICQ  Profil

Omlouvám se za neúplné info, freťák je vykastrovaný a holčička bude 6titýdenní. Jinak doma bych je měla v jedné kleci, přes den zavřené, až by někdo přišel, šli by běhat po bytě.

OdeslatNapsal: 2.Čer.2008 - 18:00 

Pokud je sameček kastrovaný, měl by samičku příjmout v pohodě, bez zbytečného znásilnování :D záleží ale i na povaze a na snášenlivosti s jinýma fretkama...pokd je na jiné fretky zvyklý, mělo by to být OK,ale i když některé fretky se na cizím území snesou bez problémů, tak doma na svém uzemí jí může považovat za vetřelce...

OdeslatNapsal: 2.Čer.2008 - 18:04 

U naší Kimčy jsme si mysleli, že další fretku nepřijme - hryže, je to prostě její zábava, tak sme měli strach...Jakákoliv jiná fretka, která k nám přijde, je přijmuta...Běží k ní, olizuje jí uši a chodí za ní jak ocásek...Zaleží na povaze...A pokud je to holka s klukem, tak myslím, že problémy nenastanou, vím že horší to bývá u samců...Ale taky hodně záleží na povaze. ale psala jsi, že s fretkama - cizíma vychází, takže bych se nebála,ale určitě bych hlídala. Jelikož je přece jen o něco větší :cheesy:

OdeslatNapsal: 2.Čer.2008 - 23:15 

Adelajde napsal:
Ahoj, za pár dnů jsi budu pořizovat ke freťákovi holčičku, a tak by mě zajímalo, jak jste nebo ja je mám spolu seznámit, jestli je nechat v jedné kleci nebo je radši oddělit a postupně. Prosím o podrobné popisování :mrgreen: děkuji

PS: Yasmin promiň, ale už jsme to nevydržela.

Adelajde v poho, ja ti chtela stejne volat, ze holcicka nezbude :( ale nemela jsem tvuj telefon..

Obrázek

OdeslatNapsal: 3.Čer.2008 - 6:51 
 E-mail  ICQ  Profil

to Yasmin: zo jsme ráda, pak se ti přijdeme ukázat. :lol:

OdeslatNapsal: 4.Čer.2008 - 21:32 

To jsem rada ;)

Obrázek

OdeslatNapsal: 26.Srp.2008 - 20:26 
 E-mail  Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

Od té doby, co jsem toto fórum objevila se postupně prokousávám jednotlivými tématy, abych nasbírala co nejvíce informací. Téma zabezbečování bytu mě zaujalo (asi proto, že právě stojím před zabezpečením pokoje kvůli freťulce) a také příjemně překvapilo. Asi jsem zdegenerovaná z morčat, protože vím, že ta a hlodavci vůbec po kabelech vyloženě jdou. Asi bych si měla konečně uvědomit, že teď mám doma šelmu!!! :lol: u mě v pokoji totiž není téměř žádný nábytek :lol: (pouze psací stůl, stůl s PC, noční stolek a skříň) moje zlatíčko nemá absolutně kam zalézt, kde by jí hrozilo nebezpečí. Za jediný problém jsem považovala právě ty kabely, ale pokud tvrdíte, že nejsou oblíbenou fretčí lumpárnou, můžu ji s klidným svědomím pouštět, aniž bych musela drasticky barikádovat pokoj :wink:

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další