Fórum fretka.kom.cz

Fórum fretky.cz

Fórum pro chovatele fretek - spuštěno 27.12.2007

Nové české Sdružení chovatelů fretek www.schf.cz.

Právě je 5.Kvě.2024 - 18:13
Registrovat | Pravidla | FAQ


Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 
Autor Zpráva
Offline
 Předmět příspěvku: Je zákeřná
OdeslatNapsal: 4.Dub.2012 - 21:58 
 E-mail  Profil

Registrován: 8.Bře.2012 - 14:48
Příspěvky: 5
Zdravím všechny,
před několika dny jsme jsme si přivezli fretečku, je to nalezec z útulku asi roční kastrovaná holka. V útulku, kde byla asi měsíc byla zlatíčko, ikdyž jsme se na ni byli podívat byla hodná nechala se chovat. Ale u nás pěkně kouše, když ji mám puštěnou z klece tak mě chodí akorát rafnout, chvilku si hraje pak ke mě příde a hryz do nohy, do ruky aniž by k tomu měla nejakou záminku. Sahnout na sebe nenechá vůbec. Dnes se zachovala tedy dost zákeřně, když dostávala zase na prstě pastu (což byl jediný přátelský kontakt), tak jak ji dolízala chvilku koukala a hop a raf do ruky...za co? :evil: ...snažím se být trpělivá, ale příde mi že si troufá víc a víc... když kousne syčím na ni, když kousne víc tak ji na chvíly zavřu do klece, ale nepříde mi, že by si z toho něco dělala
Prosím o nějáké Vaše zkušenosti, jestli se Vaši miláčci chovali podobně... při představě, že to nebude lepší začínám být zoufalá :cry:
Děkuji


Nahoru
 

Offline
 Předmět příspěvku: Re: Je zákeřná
OdeslatNapsal: 8.Dub.2012 - 20:57 
Uživatelský avatar
 E-mail   Moje galerie  Profil

Registrován: 10.Bře.2010 - 15:32
Příspěvky: 63
Bydliště: Praha
Dobrý den,

já být Vámi, dám jí čas. Jak jste psala, máte ji teprve pár dní. Potřebuje si zvyknout na nové prostředí a novou společnost. Mám podobnou zkušenost, před dvěma lety jsem si přivezla 10 měsíčního kluka, když jsem ho viděla poprvé, taky byl zlatíčko, ale jak jsem ho přivezla domů, stala se z něj zákeřná bestie a všichni jsme byli pokousaní, trvalo měsíc, než se aklimatizoval a dal se pohladit. Taky jsem z toho byla zoufalá, ale nevzdávala jsem to. Hladila jsem ho a mluvila jsem na něj, když spal. Teď je to můj největší mazánek. Myslím, že i vy to zvládnete, ale chce to čas :)


Nahoru
 

Offline
 Předmět příspěvku: Re: Je zákeřná
OdeslatNapsal: 9.Dub.2012 - 16:29 
Uživatelský avatar
 E-mail  Profil

Registrován: 28.Pro.2011 - 17:40
Příspěvky: 44
Ahoj, ja som zo zaciatku bola z Koda tiez zufala, on je tiez najdenec z utulku, spočiatku len videl moju ruku a hryzol, a to teda poriadne a do krvi, silou 2kg samca :) doteraz mám po ňom jazvy na rukách a jednu výnimočnú aj na nose :D takze neboj, určite nie si sama.... pomôže na to len čas, láska a trpezlivost... a tiez nám velmi pomohla pasta, ked sa zobudil tak som si ho pomocou nej prilakala na kolena a hladkala, hladkala, hladkala.... musí si na teba zvyknúť
a dnes po 3 mesiacoch je z neho už úplne iná fretka, nechá sa nosiť, dobrovoľne hladkať, a dokonca aj keď sa hráme a šteklím ho po bruchu tak si dáva pozor , aby mi neublížil :shock: aj keď stále ešte niekedy sekne viac, než by mal, ale potom keď sa na mňa pozrie tou jeho tváričkou.... kto by sa naňho hneval :oops:
a inak zákernosť považujem za normálnu fretčiu, alebo aspoň Kodovu vlastnosť ... veď ktré iné zviera by vám nechalo pred dverami voňavé prekvapenie len za to, že sa sním nechcete o 3 ráno hrať :cheesy:


Nahoru
 

Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přeskočit na:  

Pračky-ledničky.cz | ABC elektro | A-A elektro | Pro fretky

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group  
Design By Poker Bandits & Weto webdesign