Thais_ napsal:
Jordi napsal:
Beruška... napsal:
Ja uz jsem nasemu spuntovi letos vytahovala 4 prisate klistata a to teprve sezona zacina. Kdyz jdu na zahradu a je krasne tak ho beru s sebou at provetra kozich
Premyslim, zda koupit jiz zminovane preparaty proti klistatum. Co jsem zatim slysela, tak nejaky ucinek tam je. Neni to snad jak obojky pro psy proti blecham a klistatum. Nasi psi je jenom ztraceli a vubec nefungovaly a klistata se jim chytala stale.
Pokud obojek nemá účinnost je nutné, aby o tom zákazník informoval prodejce tohoto obojku. Protože tyto preparáty mohou mít účinnost v jedné oblasti a v jiné zase nemusí. A pak také záleží, na tom, jak dlouho jej pes má. Účinnost obojku nenastane ihned po jeho nasazení.
A taky účinnost výrazně snižuje koupání šamponem. Ani nějakou dobu před nandáním obojku by se zvíře nemělo koupat šamponem. A některé obojky mají účinnost třeba jen 2 měsíce, některé půl roku. Je třeba se koukat na to co člověk kupuje a co se píše v návodu. A taky koukat na fora co píšou lidi
Nevim, od jake firmy byl obojek, akorat si pamatuji, ze tam byl obrazek psa a mel na hlave korunu
Psy nekoupem casto samponem, kdyz uz tak se okoupou doma v jezirku. Obojek nebyl levny, jeden vysel neco pres 400kc x 2 hafani - nic levneho. Kdyz se psi mezi sebou hrali, tak jsem obojky nachazela na zemi. Na tom uz jsme se poucili, bohuzel ne zrovna levne
Ale rikam, je to jenom moje osobni zkusenost