dřív, než se vůbec do krytí pustíš, tak si hlavně o odchovu něco zjisti, protože kdyby sis to už zjistila, pak najdeš i odpověd na svojí otázku.. odchov není jen o tom, že mám doma samce, samici a chci mít mladé, ale je to daleko náročnější, zvlášt po časové a finanční stránce. co předci tvých fretek? znáš původ samce i samice a tedy můžeš vyloučit, že by šlo o příbuzenské spojení? že je jeden z jednoho konce republiky a druhý z opačnýho k tomu opravdu nestačí... co když samice zabřezne a porodí třeba 12 fretat? budeš mít čas na to, aby ses věnovala samici, výchově mládat a ještě ti zbyl čas na samce? budeš mít čas na to, abys mládata od 3. týdne minimálně 5x za den dokrmovala masem? o fretata už zdaleka není takový zájem jako dřív, takže co když ti jich polovina zbyde, budeš mít čas, finance a prostor na to, aby ses o ně dokázala postarat a vychovávat je i o několik týdnů-měsíců déle než byl plánovaný odběr? ač jsou fretata malá, pak věř, že od 3. týdne, kdy se začnou dokrmovat do 8. týdne kdy je možný odběr, toho spořádají /a také vyprodukují/ neuvěřitelné množství a maso i kvalitní granule rozhodně nejsou levnou záležitostí, během týdne spořádají s přehledem i několik kg krmiva. pokud jseš ze SR, pak tam nyní prošel nový zákon a VŠECHNA zvířata musí být před prodejem OČIPOVANÁ, co mám info od kamarádky, pak čipování na JEDNO zvíře vyjde v SR od cca 40euro výš, tedy při počtu 12 fretat by to bylo 12x40euro + případně očkování, které by se také mělo provádět ještě před odběrem.. takže opravdu si chce užívat radost z fretat?
_________________ Žofka, Filip, Bigi, Semy, Miška, GinTonic -> http://www.myferrets.wz.cz *Na životě nejvíc miluju tu rozmanitost... Každej den mě nasere někdo jinej...* *Moderní ženy se dnes nevdávají, protože pochopily, že nemá smysl kvůli kousku klobásy tahat domů celé prase...*
|