Fórum fretka.kom.cz

Fórum fretky.cz

Fórum pro chovatele fretek - spuštěno 27.12.2007

Nové české Sdružení chovatelů fretek www.schf.cz.

Právě je 16.Lis.2024 - 0:43
Registrovat | Pravidla | FAQ

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Pachové žlázy
OdeslatNapsal: 29.Bře.2011 - 15:52 
 E-mail  Profil

Ako píše Yasmin,aj Elvis keď bol malý,tak si od blaha pustil smradík a potom počas búrky,keď poblízku rachol hrom a to bol poriadny biohazard,ale nikdy som neuvažovala o takomto radikálnom riešení,veď je to v podstate zdomácnený tchor a keď to niekomu vadí,tak by si nemal kupovať fretku ako domáceho maznáčika.A dokonca ak máme návštevu a Elvisovi nie je sympatická,ako napr.švagriná,čo vždy piští,keď k nej ide,tak na ňu pustí smrad,aby vypadla :)

OdeslatNapsal: 29.Bře.2011 - 16:23 
Site Admin
 E-mail   Moje galerie  Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

Myslím si, že ne všude v Americe platí to, co tu bylo zmíněno. Myslet si, že v celé Americe se praktikují tyto metody je stejně hloupé jako by někdo řekl, že v ČR jsou jen chovatelé podobní nejmenovaným, kteří kazí pověst dobrého jména ostatních chovatelů. Zkrátka není pravda, že všude je to tak, že kastrují mláďata a vylamují jim zuby. Ale ano jsou určitá místa kde jsou fretky chované v bytě nelegální. A bohužel i u nás už se stalo, že vet vylámal fretce špičáky protože si to majitel přál. A určitě byly vykastrované fretky 4 měsíční.

OdeslatNapsal: 30.Bře.2011 - 9:32 
 E-mail  Profil

Naše Rozárka si taky čas od času foukne, téměř vždy bezdůvodně, když se třeba vyvaluje na gauči či v peřině nebo právě na wc. Má takový období, kdy to pustí několikrát za týden a pak je tak měsíc klid. Ale že by mě napadlo jí kvůli tomu hnát na odstranění žlázek, to teda ne. Přijemné to sice fakt není, ale okno snad máme každý, takže chvíli se větrá a je po smradu. S tímhle člověk musí počítat, pokud si pořizuje takové zvíře, že to není jen roztomilý obličejíček, ale že k tomu obličejíčku patří i zadní konec se žlázkami. Stačilo, když musela Rozárka na kastraci a bála jsem se o ní. A abych jí dávala znova -navíc zbytečně-operovat kvůli tomu, že mi občas nevoní, to je fakt absurdní. Lidi by si měli uvědomit, jaké zvíře si chtějí pořídit. Vše má své plusy a mínusy.

OdeslatNapsal: 30.Bře.2011 - 18:52 
 E-mail  Zobrazit autorovy stránky  Profil

U nás se taky občas smradí jedna radost :) . Dokonce už mi ti dva bláznové upustili i ve vlaku, byla jsem docela ráda, že jsem v kupéčku sama :lol: Ale na odstranění žlázek bych je teda taky nehnala. Jsou to hold fretky a občasné zamoření bytu k nim prostě patří :). Jak píše Rozárka, byla jsem na nervy, když šel Tedík na kastraci, zbytečně bych ho rozhodně operovat nenechala.

OdeslatNapsal: 30.Bře.2011 - 22:43 
 E-mail  Profil

Můj 10ti měsíční samec puší i v noci když spí..:D asi se mu zdá něco škaredého....nebo jak mi obskákává plyšáky...ale tak jednou za dva týdny, častěji ne... a i tak se to do minuty vyvětrá, takže v tomhle já moc problém teda nevidím....:) ale určitě to nepoužívá jen jako obranu..spíš při obraně jsem ho to použít ještě nezažila.:D třeba když venku potkáme psa..jen se naježí zasyčí ale nepuší..puší jen doma na plyšáky a ze snů..:D je fakt že já mám slabý čuch..:D což v tomhle případě i uvítám...

OdeslatNapsal: 31.Bře.2011 - 22:54 
 E-mail  Profil

Verim, ze je fretulak jeste v "miminkovskem" veku (4 mesice) a ze se casem nauci ovladat sve zlazky. V silene americe je podle meho nazoru vsechno abnormalni. Thajci zase jedi krysy a hromada lidi je chova jako domaci mazlicky :cheesy: Po predstave jizdy busem v lete a upocenych lidi vsude kolem miluju "smradlave" fretule :cheesy:

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2