Fórum fretka.kom.cz

Fórum fretky.cz

Fórum pro chovatele fretek - spuštěno 27.12.2007

Nové české Sdružení chovatelů fretek www.schf.cz.

Právě je 16.Lis.2024 - 3:30
Registrovat | Pravidla | FAQ

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Pomůže kastrace, sterilizace?
OdeslatNapsal: 14.Lis.2008 - 21:42 
 E-mail   Moje galerie  Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

Presne tak a on preci jen ten pach pri te riji je ten hlavni smrad u samce :)
Ja kluky na zachod v riji takhle neucila a nastesti oni vedle extra nechodili.. Ale zachody si znackovali taky - delaji to i kdyz nejsou v riji.. :) proste prelezou a hodi znacku 8) :twisted:

Obrázek

OdeslatNapsal: 20.Lis.2008 - 12:48 
 E-mail  Profil

Ahojky,
tak jsem dneska mluvila s veterinářkou a řekla mi, že neví, kdy se samci kastrují, ale co zatím freťáky kastrovala, tak byly kolem toho 10. měsíce. Takže prostě počkám do ledna - jistota je jistota. Čikulínka jsem zavřela jen do spodní části té dvoupatrové klece a konečně alespoň chodí do kočkolitu. Jeden den jsem ho pustila do vrchní části a zas tam načůral a nakakal a kočkolit ho nezajímal. Myslím, že prostoru má víc než dost i když je zavřený jen v tom spodku. Jinak bobek mi ještě na stěnu nehodil, ale značkuje si komplet všechno. Utírám ho těmi vlhčenými ubrousky - nejdřív jsem měla pocit, že je to celkem účinný, ale teď mi spíš připadá, že se ty smrady jen mísí a smrdí snad ještě víc. Koupat ho budu max. tak 2x za týden - ale smrdí chudák úplně děsně úplně celej (od čumáčku až k ocásku).
Akorát mám pocit, že teď míň papká. Dala jsem do malé mističky tu 100% fretčí konzervu, která mu zatím chutnala, ale teď mu nějak nejede - granule baští bych řekla pořád stejně. Je možný, že samečci v době říje jedí méně?
:P

OdeslatNapsal: 20.Lis.2008 - 13:56 

čiko, koupat 2x do týdne mi příjde pořád moc :? s tím, že bude v době říje smrdět si měla počítat :| jinak ano, fretky v době říje jedí méně.

OdeslatNapsal: 20.Lis.2008 - 21:16 
 E-mail  Zobrazit autorovy stránky  Profil

čiko, víš podle mě je koupání takto často opravdu zbytečné. Můj sameček v říji sice taky páchl a značkoval, ale nekoupala jsem ho častěji než 1x za měsíc. Sem tam jsem ho opláchla čistou vodou, když už měl bříško moc oranžové :lol: ale jinak používáním šamponu takto často zbytečně dráždíš a vysušuješ pokožku. Já vím, že ten smrad se ti zdá příšerný, ale jak píše žofiro, s tím je opravdu třeba dopředu počítat, když si samce pořídíš :wink:

OdeslatNapsal: 24.Lis.2008 - 13:41 
 E-mail  Profil

OK, tak jste mě ukecali. Dám si kolíček na nos a nebudu ho koupat. Pokusím se to vydržet do konce ledna, ale pak mu nechám kulky fiknout, aby už byl klid.
No, já jsem fretku původně nechtěla - mám doma ještě 2 kočky a psa, ale jak to bývá ... moje dcerka viděla fretku u spolužačky (schodou okolností s její maminkou sedím v jedné kanceláři) a prostě ji moc chtěla. Já jsem zvířecí maniak, takže nebyl celkem problém mě ukecat, ale jediné, co jsem o fretce věděla, než jsem si jí pořídila bylo to, že má své pižmo (to je v poho - to mi neva) a že občas na obranu zapuší (to mi taky neva). Jinak mě zajímalo, jestli nemá co do hlodavce ... aby nekousala kabely a tak (čistě obava o život zvířátka a nechci pochopitelně vyhořet). Nic víc jsem se nedozvěděla. Fretku jsem viděla jen jednou ve zverimexu a pak samečka mé kolegině - nebyl v říji, tudíž nesmrděl. Mimochodem, je min. o 3 měsíce starší než Čiko a vypadá to, že jim ještě ani jednou nezapušil a říje se mu vyhýbá (prostě pohoda - nesmrdí). S tímto jsem do toho šla, a tohle mě vážně překvapilo. Pravda - měla jsem si něco přečíst v knížce nebo na netu - no moje blbost. Nicméně nejsem ten typ, který by se zvířátka zbavoval jen proto, že má zrovna smrďavé období. Prostě kolík na nos a pokusím se to zkousnout. Jen mi vadí, že všude čůrá a sám o sobě strašně od výkalů smrdí. Když ho chováme ... a že ho mazlíme velmi často ... všichni pak smrdíme. To je katastrofální. Přijdu k našim a hned poslouchám, že dcerka má cítit oblečení po Čikovi (přitom se s ním jen loučila a měla ho na ruce pár vteřin). Prostě si připadám teď doma jako v chlívku. Ale Čika zbožňuju a nikdy bych ho kvůli tomu pryč nedala. Je to moje zlatíčko ... ale kulky mu fiknout nechám :P :oops:

OdeslatNapsal: 24.Lis.2008 - 21:34 

:mrgreen: :mrgreen: jj jde jen o to vydržet :lol: Je dobře, že se k tomu takhle stavíš :-)

OdeslatNapsal: 25.Lis.2008 - 0:50 
 E-mail  ICQ  Profil

čiko napsal:
... ale kulky mu fiknout nechám :P :oops:

To zni strasne :lol:
Holky, mejte trochu soudnost :wink: My se taky chystame naseho Benjiho kastrovat nekdy pristi rok na jare - to by mel mit tech 10-11 mesicu, ale takhle hnusne bych tonikdy nerek... :-)

OdeslatNapsal: 25.Lis.2008 - 8:42 
 E-mail   Moje galerie  ICQ  Profil

zbyshek napsal:
čiko napsal:
... ale kulky mu fiknout nechám :P :oops:

To zni strasne :lol:
Holky, mejte trochu soudnost :wink: My se taky chystame naseho Benjiho kastrovat nekdy pristi rok na jare - to by mel mit tech 10-11 mesicu, ale takhle hnusne bych tonikdy nerek... :-)

Zbyshku, ono se tu takhle mluví víš? Až tu budeš dýl, tak zjistíš, že holky jsou fakt skvělí... A i odbornice :D :oops: :wink:

OdeslatNapsal: 26.Lis.2008 - 11:43 
 E-mail   Moje galerie  ICQ  Profil

:) Mno tak u nás už to také pomalu začíná :wink: Pipin značkuje co to jde,,a hlavně klec a záchůdek, nevim proč začal zrovna s tím záchudkem,,což za to ho chválím,,,ale je fakt, že jsem si odvikla že ta moč tak trochu víc zapáchá...Pipin je šikulka zatim neterizuje kluky, občas Zuzíka, ale ten je tak rychle a mrštnej, že mu pokaždý uteče, když moc tahá za krk,,,Kubíček je fegmouš, Pipin mu a si něco udělal,,a Kubíček mu dal lekci,,Pipin ke Kubíčkovi ani moc nechodí,,a když tak na něj Kubíček otevře tlamu a Pipin zacouva,,spíš ho Kubíček dost ignoruje,,,ale občas se také pustí do hry..Kubíček je prostě flegmouš :)..ten by vedle sebe snes i slona :lol:
A co dělá Pipin je, což jsem u našinců nezažila, že začíná jakoby tahat sám sebe :lol: ,,udělá kotrmelec, chytne se za chlupy na pupíku a blbne tak klidně pár minut :lol:

OdeslatNapsal: 27.Lis.2008 - 8:05 
 E-mail  Profil

Můj Čikulka se zase pořád honí za ocáskem. Hlavně po koupání je jak divej. Sice koupání nemá rád, ale potom běhá, dělá salta, kvoká a honí se za vlastním ocáskem - asi se raduje, že to přežil. :lol: Je kouzelnej. :P Už je to 4 dny od posledního koupání a má hroznou srst. Celou slepenou a smradlavou. Po koupání je z něj vždycky taková krásná chundelatá kulička a teď ... snad mi odpustí ... :oops: ale přirovnat se to dá jen ke kryse z kanálu. Je mi ho chudáčka líto. Smrdí tak, že ho i naše fenka obchází oklikou. :( Pořád zvažuju, že ho nechám vykastrovat dřív než v 10ti měsících, ale mám strach, aby ho to nějak nepoznamenalo. NECHAL JSTE NĚKDY NĚKDO KASTROVAT SAMEČKA V OSMI MĚSÍCÍCH? Nerada bych o něj přišla, v tomhle fakt nemám zkušenosti. Měla jsem potkánky a samečka jsem nechala kastrovat až když se mi rozmnožili - věk jsem ani nestudovala. Je mi jasný, že každé zvířátko je jiné a fretka, to je tedy případ sám pro sebe. :P

OdeslatNapsal: 27.Lis.2008 - 9:34 

psala jsi že má ECE. Dokud nebude zdravý, kastrace nepřipadá v úvahu !!

OdeslatNapsal: 27.Lis.2008 - 10:32 
 E-mail   Moje galerie  Zobrazit autorovy stránky  Profil

To byla čiki ne čiko, pokud se nepletu :wink:

http://www.potkanky.websnadno.cz

OdeslatNapsal: 27.Lis.2008 - 10:56 

ÁÁha, tak v tom mám maglajs, nojo, :oops: tak se omlouvám

OdeslatNapsal: 27.Lis.2008 - 12:04 
 E-mail  Profil

No určo to byl někdo jiný, páč Čikulínek je díky Bohu zdravý. :P

OdeslatNapsal: 27.Lis.2008 - 13:26 

Čiko, já bych s kastrací počkala co to jen půjde. V 8mi měsících by měl kastraci zvládnout, znám i fretky co jsou kastrovaný dříve, jde jen o to, aby se to na něm neodrazilo později, třeba na nadledvinkách...

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další