Dobrý den,chtěla bych se s Vámi podělit o tom jak jsem k fretce přišla a hlavně o rady ohledně chovu atd.Kamarádka Lucka si chtěla pořídit fretku,sháněla ji a já blbá jí ještě pomáhala,nakonec freťuli koupila ve zverimexu.Jenže za 9 dní přišel zlom,přišla jí nabýdka na práci pokojské v Anglii,takže samozřejmě freťule a její potkanka s ní odcestovat nemohli,tak mě poprosila jestli bych si je na 5dní nevzala k sobě a potom by si je vzala její sestřenice,ještě jsem jí nabýdla,že obě holky k ní dovezu i když je to celkem kus.No nic za týden mi přišel e-mail,že sestřenice si je nakonec vzít nemůže,nevim ani proč a jestli to byla pravda
,vůbec jsem s tím nepočítala,že by to takhle dopadlo sama chovám 2psy,2potkany a rybičky v nájemním bytě,takže další zvíře nepřicházelo v úvahu.Navíc o fretkách vůbec nic nevím a nikdy jsem neplánovala si jí pořídit,dokonce jsem si myslela,že je to hlodavec a žere zrní jako kralíčci
,takže teď většinou pročítám na netu články o fretkách a učím se
Lucka jí měla krátce,takže na ni moc zvyklá nebyla a pěkně kousala.Ten první týden pobytu u mě,to byl děs měla jsem pokousaný ruce do krve,ale pořád jsem to nevzdávala,cvrnkala jí do nosu a občas naplácala,to jsem se inspirovala zde.Koupila jsem tu pastu Gimpet a lákala jí na mlsnoty.Teď už nekouše vůbec kromě psů
a umí už chodit i na záchůdek
,ale je to hrozný torpédo,všude vleze,musela jsem to tu všechno zahradit každou škvírku,abych jí mohla pouštět.
Od Lucky jsem vyfasovala granule od PURINY cat schow,podle čtení nic moc,tak jsem jí koupila Raggio di Sole Thorls furetti pro fretky jaký máte na ně názor??Nevím jestli to zvládnu se o ni starat,nemůžu jí mít puštěnou celý den,jelikož mi útočí na psy,pořád kvoká asi se jí to líbí nebo nelíbí
Filipovi se zakousla do tlamy,až pískal ještě,že je takovej dobrák to Dan je pán a hned tak si něco nenechá líbit i když jí provokuje bojim se,když se do něj zakousne,aby jí neublížil.Občas pobíhají a vypadá to,že si hrajou,ona mu pořád skáče po čenichu a chytá packy,ale když už se mu to nelíbí stáhne ocas mezi nohy a blbě kouká a to se právě bojim,nevíte jak jí to odnaučit???Jak jste to zvládli vy?Je jí asi 4,5měsíce asi ještě mládě myslíte,že se to odnaučí časem?Protože jestli to bude dělat pořád byla by tu akorád chudák zavřená a musela bych jí někomu dát,ale to je mi jí líto dávat pryč
Ještě by mě zajímalo co znamená,když má naježenej ocas to se jí něco nelíbí?A jak fretka projevuje radost kromě kvokání?A poradit jak čistit a čim hlavně uši nic jsem od Lucky nedostala,takže vůbec nevim jak na to??Dál jak se koupou fretky to jí mám napustit vodu a jak teplou,aby třeba nebyla horká nebo naopak??Myslíte,že se u mě nebude trápit a zvládnu to nebo jí mám dát raději pryč??Pouštim ji 2x-3x denně stačí to,kdyby nešla na ty psy,tak bych jí nechala volně celý den klidně,ale to nejde bohužel
Byla jsem s ní u veta na očkováni proti vzteklině a ten se divil,že je očkovaná ve dvou měsících,doufam,že to nevadí?Prosím poraďte mi i důležité věci ohledně chovu smraďochů.Děkuji moc