Makak: Ahojky:)
Mno já bych to na tvém místě opravdu nedělala
Jestli myslíš že fretka pro tebe, bo někoho hodně zapáchá, tak ti radím si ji oubec nepořizovat.Jestli ji už máš, tak v první řadě doporučuji kastraci, což by ti tu radila většina chovatelů bo majitelů fretek.
Já osobně jsem si také mys¨lela. že kastrace ouplně pach fretulky zpacifikuje, ale není to tak,,,pachové žlázky jim zůstanou, ale pokud není fretečka vříji, bo se necítí v ohrožení, tak své pachové žlázky nepoužije oubec, jednou za čas si je prostě vyprázdnit musí, ale udělá to jednou za měsíc, počítam ze své vlastní zkušenosti. Mám doma dva kluky tchoříky...a když byli v říji, jednou za čas je použili pro označení svého teritoria, nebo když jsem domů přinesla něco nového a nesmrdělo to po nich, tak si to okamžitě museli označkovat:)..ale dá se to vyvětrat a za 5 min není cítit oubec nic....Po kastraci obou kluků, jejich tak zvané tchoření přestalo ouplně a celkový pach zmizel, teda aspon nám nesmrdí, spíš jak já říkam voní po jahodách,,a to i posoudí nejlépe nečekaná návštěva, která nám náš usudek potvrdila, že klucí už nejsou oubec cítit.
Takže záleží na tobě jak se rozhodneš, ale pamatuj, že nejvíce tím můžeš ublížit němé tváři, která za svou přirozenost oubec nemůže.
Věřím že se rozhodneš zprávně