Petul, já abych pravdu řekla, tak jakmile se dozvím o nějakém problému, který je rozšířený, mám pocit, že ho nutně musí mít i všechny moje fretky.. Jsem na to dost citlivá a veterinář si musí myslet, že snad nemám na práci nic jiného, než zjišťovat, zda jsou moje fretky opravdu v pořádku, nicméně si myslím, že je to lepší, než cokoliv zanedbat. My zřejmě pojedeme do Brna taky, kvůli Dracovi a jeho očičku (vrůstání řas), náš vet doporučil chirurgickou úpravu víčka a myslím, že v Brně by mohli tento zákrok provést. Náš vet je dle mého a nejen mého názoru dobrý operatér, ale v tomto nevím nevím.. Při té příležitosti bych chtěla nechat důkladněji prohlédnout Damiána (2,5 roku), ten sice s váhou nikdy problémy neměl (první zima 2,6kg, jaro 1,5kg, druhá zima 2,2kg - po kastraci - a jaro opět 1,5kg), ale je "jiný" než ostatní fretky, je hodně citlivý, na jakoukoliv změnu reaguje průjmem, musím ho s sebou brát všude, kde jsem déle než jeden den, jinak mám zaručené, že doma najdu vystresované průjmující zvíře
Poslední dobou při jakémkoliv vypětí začne cokoliv olizovat. Dělal to vždycky u veterináře, chytne mi ruku a začne ji zuřivě olizovat a nepřestane dokud nejsme " v bezpečí". Pokud si ho nevšímám, je schopný mi i půl hodiny v kuse olizovat kotník, nebo cokoliv, na co dosáhne. Včera jsem ho viděla, jak si pořád dokola olizuje pacičku, nevím, co si o tom mám myslet. Vím, že to sem nepatří, ale když už jsem tu začala psát, nemohla by se, prosím, vyjádřit Pavla Z?