Tezko muzu rikat prumerny vek mych fretek, kdyz je nechovam stale dost dlouhou dobu..
Ale i za tu kratkou dobu jsem se musela rozloucit se trema fretulkama
(teda nejen trema, ale tyhle byly v me peci)
Piskvorka: ta ke me dostala z farmy na mladata, ktera se rusila. Melo ji byt cca kolem tri let - coz by podle jejiho vzhledu odpovidalo. Bohuzel se ji udelala boule na krku (skyty abces) a ja ji nestihla pomoct - byla u me necely mesic
umrela ve veku tri let
Sisticka: cetla jsem inzerat o nejakem fretakovi, ktery zustal nejakemu chlapovi po odchodu ex a ze pry nejak zacina odzadu plesatet - okamzite jsem volala a teda zjistila, ze je to samicka a ma hola zada. Takze bylo jasne, ze je urijena a tak jsem volala tehdy Mariovi a hned jsme pro ni jeli. Pan nam ji predla a k ni knizku o fretkach
Beze - Sisa byla v hroznem stavu - po lopatky byla hola. Okamzite jsme jeli na veterinu - rije vypadala ze prechazi, tak ji zkontrolovali, dali injekci a jeli jsme domu. Bohuzel Sisticka zacala po nejake dobe dostavat zachvaty - i kdyz uz byla zarostla. Zjistili podle sona cysty na jatrech. Ty se odstrnily a cekalo se zda se zase zaplni. Sisticka pozdeji zacala nabouravat do veci - oslepla
Jednou jsem jela ke kamaradce na svatbu a tak jsem ji dala k Chylde na vikend do nemocnice - ona sama videla, jak se zachvaty zhorsily a nakonec, kdyz jsem si pro ni prijela - byla slepa, hlucha, bala se a tak ji drzeli pod sedativy. Prijela jsem "vcas" na to abych se s ni rozloucila a nechala ji chuderku odejit
Sisticce odhaduju cca, zeji byly tak 4 roky.
Yume: mela zivot velmi kratoucky
dozila se pouze jednoho roka a doplatila na svou zvydavost. Sla jsem fretulkam dolit vodu a pote co jsem se vratila jsem ji nasla lezet pod dverma - Yuminka se chtela dostat ven, takze se prorvala pod dvere, kde se zaklinila a udusila behem par minut
....tak a ja to jdu rozdychat...