Ahoj suzan,
fretky mají svůj typický zápach, jako každé jiné zvíře. Nejlíp to zjistíš, jestli ti fretka smrdí, když si k někomu, kdo má fretku, zajdeš a byteček si pěkně očucháš včetně fretky.Každé zvíře nějak "voní" pes, kočka, morče, králík...Všechny, když k tobě domů někdo cizí přijde bude cítit. Stejně tak je cítit i fretka, jen má jiný zápach, než na který jsou lidé zvyklí. Fretka se musí koupat (maximálně jednou za 14 dní), tím se zápach ze srsti odstraní-dočasně...Dále je třeba její bydlení čas od času řádně vydrbat a pelíšky měnit tak často, jak jen se ti bude zdát, že jsou cítit (alespoň my to tak děláme a přijde mi, že tím jsou o hodně míň cítit). To samé platí o záchůdku. Je třeba ho pravidelně měnit a fretčí výkaly z něj odstraňovat...Takže to znamená, čím víc o ní pečuješ, tím méně "smrdí"...
Taky mi přijde, i když se všude píše, že tím fretka smrdět nepřestane, že když je vykastrovaná, že je méně cítit, smrdí, to jo, ale přijde mi, že ne tolik. Každopádně když přijde fretka do říje, tak dočasně je cítit o hodně víc, s tím je třeba taky počítat. Takže asi tak nějak mi to přijde
Já taky, když rno přijdu do pokoje, kde holky máme říkám, no to jste tomu tady zas v noci daly a hnedka se pouštím do ranního úklidu bobečků
Cítím je, ale jakmile si na jejich typický zápach zvykneš, tak ho už potom skoro necítíš...Jen když zapušej
No tea, sem se nějak rozepsala
snad ti to nějak pomohlo...