Zdravím všechny, nevím kam by bylo lepší to napsat, tak to raděj píši sem a pokud je to špatně, tak prosím o případné přesunutí.
V Hradci Králové v Intersparu ve zverimexu Sirius mají nádhernou fretčí slečnu. Vím, že hodně chovatelů fretky ze zverimexů nedoporučuje, ale téhle by bylo opravdu škoda. Je to stříbrná panda (tak mi to řekli ve zverimexu), ale když to popíši okem laika, tak má černé nožky a ocásek, na ocásku má bílou špičku. Tělíčko má stříbrné a hlavičku bílou. Nejdřív jsem si myslela, že je to harlekýnka, ale když jsem se s ní mazlila, tak jsem si všimla takových světle hnědých skvrnek na hlavičce mezi bílými chloupky. Je vážně rozkošná a na ruce je viditelně zvyklá (ačkoli prodavačka byla trochu vyděšená když jsem si od ní nechala okusovat bradu)
Vzala bych si jí sama, kdybych mohla, ale bohužel to není možné. Také mi prodavačka netvrdila jako v ostatních zverimexech, že jí jsou 3 měsíce, ale prý jí bude něco mezi 5 a 7 měsíci, když porovnám s naší Firi, tak by to tak odpovídalo. Holčička vypadá, že je hravá, možná jen se záchodkem budou problémy, protože tam žádný nemá.
Pod ní jsou v kleci ještě dva odrostlí krémoví freťáci, nedá se jim odhadnout věk, jsou už dost obrovští, ale asi se dost rvou, protože jeden už má mezi lopatkami značně vyškubanou srst. Taky asi nebudou tolik zvyklí na ruce, měli daleko větší stisk.
Co mi ještě říkala paní ze zverimexu, tak tam holčičku dali skoro hned kdy jí minuly dva měsíce. Jen už si nebyla jistá, kdy to bylo