Ja to doplním se vším vysvětlením :
je pravda,jak píše adelaida ,že se jaksi nedostává peněz v současné chvíli do Ostravy. Proto, prosíme... tudíž pokračuje sbírka na pobočku Fretek na půdě - Ostrava.Moxc se přimlouvám za každou korunu, info zde:
http://www.pudicka.estranky.cz/stranka/nove-projekty-zsFretka šla na vyšetření, protože po kastraci špatně dýchala, tekla ji z nosu voda. Podezření na srdce. Patrně se po narkoze to srdíčko projevilo, páč ho má zvětšené, ale jelikož je mladá, zatím to není na medikaci. Budeme ji muset hlídat. Každopádně má budto v močových cestách nebo střevech nějaký zánět, který nevyřešila ATb po kastraci. Dostala tedy namíchaná ATB a pak bude v pořádku.snad.
dr.Hauptman mi pošle zprávu domů do 14 dnů, to už budou i výsledky na test ece apod.
A ted obecně: až se doberu nějakého skeneru,( zatím nemám a ani přístup, pracuju na tom) budu skenovat všechny účty, které jsou z útulkových peněz hrazeny , bude to v sekci správa utulku - financování, a na konci roku samozřejmě vypracuju závěrečnou zprávu, kde to bude vše vyčísleno a vysvětleno znovu. To musím tak jako tak, patří to do účta neziskových organizací. Tudíž nikdo nemusí mít strach, že by snad peníze na fretky vybrané nebyly použity správně. Proto je také učet Půdy transparentní. Stačí takto, nebo je potřeba něco ještě dovysvětlit?
V tuto chvíli je celkově účetnictví útulku asi tak -10.tis., to je hrazeno ze soukromých zdrojů, jmenovat nebudu, je nás víc.
Ovšem všechny zroje mají nějaké hranice, nejde to takto dělat donekonečna. Momentálně např.Pavla poslala ze svých peníze dr.Novotné, , ta je nechtěla (nakonec to celé udělala zdarma), ale budeme ještě hradit kastraci té druhé samičky u Tomáše.
Ke mě míří samec,nalezený u Semil + pět mladých, nalezených v Třebíči + ti tři kluci z Chomutova.
V sobotu vezu Freda s Jesii na Slovensko celk.cca 850km tam a z5, benzin platim já, nemužu po někom, kdo si bere párek starých fretek na dožití a s inzulínomem chtít peníze.
Je mizerná doba, takto to zatím nikdy nedřelo, problémy nastaly až letos, za prvé řešíme čím dál nemocnější fretky a za druhé, je jich opravdu víc a víc. A situace celkově je blbá, jak mají lidi vysoko do žlabu, první koho se zbaví, jsou zvířata. Tak to prostě je. A ze stejného důvodu se peníze na útulky obecně letos shánějí špatně, potíže má každý utulek. Takže tak...