Fórum fretka.kom.cz

Fórum fretky.cz

Fórum pro chovatele fretek - spuštěno 27.12.2007

Nové české Sdružení chovatelů fretek www.schf.cz.

Právě je 25.Dub.2024 - 13:48
Registrovat | Pravidla | FAQ


Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 
Autor Zpráva
Offline
 Předmět příspěvku: Ztratil se freťáček okolí Němčic nad Hanou
OdeslatNapsal: 28.Črc.2011 - 23:07 
 E-mail  Profil

Registrován: 28.Črc.2011 - 22:45
Příspěvky: 1
Zdravím, minulý týden v sobotu se nám zaběhl freťák Fredy. Od soboty se snažíme hledat kolem domu a v okolí. Rozvěsili jsme letáčky, volali jsme ho, prohledali jsme už snad celou vesnici, každý den dáváme ven granulky, sice jsou pokaždé snězené, ale kdo ví zda je nesnědla například kočka. Také Fredy rád vyhrabával hlínu. Blízko domu jsme našli vyhrabanou hlínu jak od Fredyho, ale bylo to asi v pondělí, a od té doby žádná stopa. Pouze snědené granulky. Už nevíme co dál. Nemáte nějaké zkušenosti jak fretku najít či na co ji nalákat? Bylo to naše sluníčko :( Jak dlouho mohou fretky přežít ve volné přírodě? Děkujem za pomoc.

kontakt: 723 223 122


Nahoru
 

Offline
 Předmět příspěvku: Re: Ztratil se freťáček okolí Němčic nad Hanou
OdeslatNapsal: 30.Črc.2011 - 0:02 
Site Admin
Uživatelský avatar
 E-mail   Moje galerie  Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

Registrován: 27.Pro.2007 - 13:58
Příspěvky: 1863
Bydliště: Prostějov
Jordi napsal:
Fretky bývají, jak už jistě víte, zvědavé. Může se stát, že se vám fretka ztratí, ať už jakýmkoliv způsobem. Nejčastější případy, kdy se fretka ztratí, jsou ty, kdy je v říji a jediným jejím cílem je, najít partnera. V to období bývají velice zaměřeny na svůj cíl a zkoušejí všechny možnosti a využívají všechny příležitosti, jak se dostat ven. Nejběžnější únikové cesty jsou, otevřená okna, a vchodové dveře. Takže pozor na okna. Nepodceňujte sítě proti hmyzu, fretka když opravdu chce, dokáže se skrz ně dostat ven. Buďte ve střehu také tehdy, když ji máte na volno a otevíráte vchodové dveře třeba když u vás zvoní návštěva. Další možnost jak fretka může utéci je, že se vám jednoduše vyvlékne ze špatně nasazených kšírů.

Co ale dělat, když už se ztratila?
Asi jako každý se nejdříve vydáte do terénu hledat ji a volat. Nezapomeňte to ohlásit na policii, veterinární ošetřovny, a pokud máte možnost nechat tuto zprávu vyhlásit rozhlasem, udělejte to. Vyvěste letáčky a pojistěte je nějakou finanční odměnou. Pokud má fretka čip, je zřejmě na místě tuto informaci sdělit jak policii, tak u zvěrolékařů, aby v případě, že jim někdo donese fretku, si to uvědomili. Nezapomínejte, že jak se fretka může zdržovat na místech, které zná, může se také stejně tak vydat na cestu a dostat se pěkně daleko od místa ztráty. Přesto, že je malá, dokáže urazit docela slušnou vzdálenost, proto se zaměřte i na větší okruh, než jen na místo ztráty.


Obecně to je těžké. Když se ztratí v přírodě, myslím, že to je složitější. Zkrátka pokud nebude mít fretka štěstí, je pravděpodobnost nálezu velmi malá :( My takhle pomáhali hledat freťáčka kamarádce, který ji utekl z venkovní voliéry a najít ho živého se bohužel nepodařilo. :( Můžete zkoušet hledat třeba se psem, pokud je taková možnost. Zkoušet pískat na hračku, jestli má nějakou takovou oblíbenou.

_________________
>>> Medový květ <<<


Nahoru
 

Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přeskočit na:  
cron

Pračky-ledničky.cz | ABC elektro | A-A elektro | Pro fretky

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group  
Design By Poker Bandits & Weto webdesign