Tak hlásím, miminek je devět, všechna úplně stejně velká, váží cca 10 g (nemám o moc přesnější váhu, ale podle výchylky je to rozmezí max 9 -11). Všechna mají napapaná bříška, bez maminky kvičí, když je Lórinka u nich, jsou zticha jako pěny. Bohužel se mi nepodařilo zvážit Lórinku - a chtěla jsem ji i trochu otřít vlhkým hadrem, miminka má vypucovaná, ale na sebe trochu pozapomněla - jenže byla hrozně nervózní, tak to nechám na později. Fotky mám, i přímo z průběhu porodu, ale ty nejsou moc kvalitní. Dodám brzy.
Průběh porodu: Lórinka začala rodit nějak po desáté večer, přišla jsem na to podle pištění miminka, které už bylo z půlky venku, ale ne celé. Bylo vzorně očištěné, takže mohlo dýchat, jen ještě nebylo celé venku. Za chvíli se dralo na svět druhé, pak Lórinka zalezla na celkem dlouho do boudičky, mezitím dostala pití s glukózou, ale nevypadala vůbec unaveně, dokonce i s napůl vykukujícím miminkem panaáčkovala a koukala, co to tam dělám s foťákem. Když jsem pak později kontrolovala pelíšek - to už v něm bylo šest miminek - tak mě kousla, ale jen malinko, bylo to takové to: tam nešahej, ty jsou moje. O něco později se narodilo sedmé miminko a myslela jsem, že je poslední, to bylo asi v půl jedné. Pak cca půl hodiny nic, a pak se nerodila ještě dvě miminka. Meziím Lórinka zbaštila pár granulí a celou mističku tvarohu s medem a glukózou. Ten dostala i na noc, a taky zmizel.
Když se rodila další miminka, už očividně líp věděla, ja na to, když bylo mimino skoro celé venku, tak ho opatrně chytila a vyndala a šup s ním k ostatním do pelíšku.
Byl to Lórinčin druhý porod, ale já ji mám krátce, takže vím jen to, že měla šest miminek a dvě umřela pár dnů po porodu.
Protože po porodu vypadala v pořádku a spokojeně, šla jsem spát, zkontrolovala jsem jí pak za svítání, a všechno bylo v pořádku. Ráno jsem ji vyndala z klece, což se jí nelíbilo, a utekla z přepravovací tašky (rozepla zip) a drala se zpátky k miminkům, takže jsem musela zvolit opačný postup, vyndat bedničku s miminky a jí zavřít dovnitř. Miminka už jsou v čistém pelíšku a Lórinku jsem za příkoří odměnila vitamínovou pastou, nechá se hladit, tak mi to snad nemá za zlé. Všechny placenty sežrala, krve na hadřících v pelíšku bylo minimum.
|